Ξεπερνούν τους 300 οι νεκροί στο Ιράν

Ξεπερνούν τους 300 οι νεκροί στο Ιράν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΟΥΜΠΑΪ. Κριτική για τον τρόπο που αντέδρασε στο διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου, που ισοπέδωσε 20 χωριά στο βορειοδυτικό Ιράν την Κυριακή, δέχεται η κυβέρνηση της Τεχεράνης, καθώς η χώρα μετρά δεκάδες θύματα, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 300. Ιατρικές πηγές στην Ταυλίδα χαρακτήρισαν τραγική την κατάσταση στα νοσοκομεία την ώρα που οι μετασεισμοί -τουλάχιστον 60 έως χθες το απόγευμα- ενέτειναν τον πανικό μεγάλης μερίδας του πληθυσμού.

Μέλη του Κοινοβουλίου, τα οποία εκπροσωπούν τους σεισμόπληκτους, διαμαρτυρήθηκαν για ελλείψεις σκηνών, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ICANA, αναφέροντας ότι στη διαμάχη πρωτοστάτησε ο βουλευτής Αλί Λαριτζανί, πολιτικός αντίπαλος του Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ και πιθανός υποψήφιος για την προεδρία το 2013. «Η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων πρέπει να πάρει περισσότερα μέτρα», υπογράμμισε ο Λαριτζανί. Οργή προκάλεσαν, επίσης, οι ανακοινώσεις αξιωματούχων την Κυριακή, οι οποίοι υποστήριξαν λίγες ώρες μετά την καταστροφή ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης ολοκληρώθηκαν, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι. «Υπάρχουν χωριά, που δεν μπορείς να τα βρεις ούτε με το αυτοκίνητο», τόνισε ένας γιατρός στην Ταυλίδα, ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Οι σεισμοί, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ήταν ισχύος 6,4 και 6,3 Ρίχτερ και χτύπησαν το βορειοδυτικό Ιράν με διαφορά έντεκα λεπτών. Αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι έχουν πληγεί τουλάχιστον 1.000 χωριά. Περίπου 130 από αυτά έχουν υποστεί το 70% της καταστροφής και 20 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή