Κατάρριψη μαχητικού στη Συρία

Κατάρριψη μαχητικού στη Συρία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΗΡΥΤΟΣ. Την κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους τύπου Mig-21 στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ της ανατολικής Συρίας ανακοίνωσαν χθες οι αντάρτες. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης από τη Μοχασίν της Ντέιρ αλ Ζορ, μάλιστα, «ανέβασαν» χθες στο Διαδίκτυο βίντεο στο οποίο ένα μαχητικό αεροσκάφος εμφανίζεται να δέχεται πυρά και στη συνέχεια να καταπίπτει φλεγόμενο. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους αντάρτες, το μαχητικό κατερρίφθη από αντιαεροπορικό πυροβόλο 14,5 χιλιοστών, «το μεγαλύτερο στο οπλοστάσιο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού». Από την πλευρά της, πάντως, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε χθες το πρωί ότι το μαχητικό κατέπεσε λόγω «τεχνικής βλάβης».

Την ίδια στιγμή, την αντίδραση των ανθρωπιστικών οργανώσεων έχουν προκαλέσει βίντεο που διέρρευσαν χθες και στα οποία αντάρτες εμφανίζονται να πετούν από τις ταράτσες κτιρίων τις σορούς αντιπάλων τους και να κόβουν με μαχαίρι τον λαιμό ενός άνδρα. Οι αποτρόπαιες εικόνες φέρεται να έχουν τραβηχτεί στα περίχωρα του Χαλέπι. «Πρόκειται για ωμότητες που κηλιδώνουν την επανάσταση», σχολίασε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ραμί Αμπντελραχμάν.

Στο μεταξύ και ενώ άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων συνέλαβαν περισσότερους από είκοσι πολίτες κατά τη διάρκεια εφόδου σε σπίτια και καταστήματα στην παλαιά πόλη της Δαμασκού, η Τουρκία εμφανίζεται αποφασισμένη να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία. «Διαμηνύσαμε στους Αμερικανούς ότι αν το κρίνουμε αναγκαίο, τότε θα δράσουμε μονομερώς», δήλωσε στην εφημερίδα Zaman υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή