Τρεις νεκροί σε ανταλλαγή πυρών στο Τέξας

Τρεις νεκροί σε ανταλλαγή πυρών στο Τέξας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΙΟΥΣΤΟΝ (ΤΕΞΑΣ). Τρεις νεκροί και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός επίθεσης από ένοπλο κοντά σε πανεπιστήμιο του Τέξας. Πρόκειται για ακόμη ένα συμβάν που θα φέρει στο προσκήνιο το θέμα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, μόλις μερικές εβδομάδες μετά την πολύνεκρη επίθεση σε κινηματογράφο στο Κολοράντο. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε με την αστυνομία, έπεσε νεκρός ο τριανταπεντάχρονος δράστης, Τόμας Καφάλ.

Το νέο περιστατικό έλαβε χώρα όταν ένας αστυνομικός προσπάθησε να παραδώσει στον Καφάλ έξωση. Αντί απαντήσεως, ο τριανταπεντάχρονος άνοιξε πυρ κατά του αστυνομικού που έπεσε νεκρός. Παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες θανάσιμου τραυματισμού του τρίτου θύματος, ενός 65χρονου άνδρα, εάν δηλαδή επλήγη κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών ή αν στόχευσε εναντίον του ο Καφάλ.

Η επίθεση έλαβε χώρα μόλις δύο δρόμους από το A&M University στην πόλη του Κόλετζ Στέισον της κομητείας Μπράζος του Τέξας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τους πρώτους πυροβολισμούς έφτασαν στο σημείο περιπολικά και ακολούθησε αψιμαχία.

Η αστυνομία δεν έκανε γνωστά πολλά στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη, όπως παραδείγματος χάριν εάν είχε σχέση με το πανεπιστήμιο ή για ποιο λόγο τού έγινε έξωση. Στη σελίδα του στο Facebook, ο Καφάλ είχε αναρτήσει πολλές φωτογραφίες που απεικονίζουν όπλα τα οποία -όπως ισχυριζόταν- είχε αγοράσει.

Το πανεπιστήμιο αμέσως εξέδωσε προειδοποίηση προς φοιτητές και κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή. Οι περισσότεροι όμως από τους φοιτητές δεν βρίσκονταν στο πανεπιστήμιο λόγω των θερινών διακοπών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή