ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

Οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή για τον Ούντο Πάστερς

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Σε οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή για προσβολή των θυμάτων των ναζί καταδικάστηκε ο Ούντο Πάστερς, 59 ετών, ηγέτης του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία. Στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του τοπικού Κοινοβουλίου, όταν οι συνάδελφοί του απέτισαν φόρο τιμής στους περίπου 6 εκατομμύρια Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί από το 1939 ώς το 1945 και μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο Πάστερς αποκάλεσε την επέτειο «λατρεία των ενοχών» και «νίκη του ψεύδους έναντι της αλήθειας».

ΝΕΚΡΟΙ ΕΠΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΦΓΑΝΟΙ

Συντριβή ελικοπτέρου

ΚΑΜΠΟΥΛ. Επτά Αμερικανοί και τέσσερις Αφγανοί σκοτώθηκαν χθες, μετά τη συντριβή στρατιωτικού μεταγωγικού ελικοπτέρου τύπου Μπλάκχοκ στο νότιο Αφγανιστάν. Παρά την άμεση ανάληψη ευθύνης για την κατάρριψη από εκπρόσωπο των ανταρτών Ταλιμπάν, πηγές του ΝΑΤΟ τηρούσαν χθες επιφυλακτική στάση, υπογραμμίζοντας ότι τα αίτια της συντριβής ερευνώνται. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Κουάρι Γιουσέφ Αχμάντι, δήλωσε χθες ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε στην επαρχία της Κανταχάρ. «Κανείς δεν επιβιώνει από κάτι τέτοιο», είπε μέσω τηλεφώνου ο Αχμάντι. Η χθεσινή συντριβή είναι η πιο αιματηρή φέτος, ύστερα από εκείνη τουρκικού ελικοπτέρου, το οποίο κατέπεσε στις 16 Μαρτίου κοντά στην Καμπούλ, προκαλώντας τον θάνατο 12 Τούρκων στρατιωτών που επέβαιναν σε αυτό και τεσσάρων Αφγανών στο έδαφος.

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Νοσηλεύτηκε για δεύτερη νύχτα

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας πέρασε και δεύτερη νύχτα στο νοσοκομείο, αφού διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ουρολοίμωξη. Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, 91 ετών, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από τη θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας στη Σκωτία στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Αμπερντίν την Τετάρτη. Είναι η τρίτη φορά που η υγεία του παρουσιάζει προβλήματα μέσα σε οκτώ μήνες. Τον Ιούνιο είχε υποστεί και πάλι ουρολοίμωξη, που τον καθήλωσε στο νοσοκομείο για πέντε ημέρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, και αυτή τη φορά θα παραμείνει στο νοσοκομείο προληπτικά «για τις επόμενες ημέρες». Παρά τα προβλήματα, ο Δούκας του Εδιμβούργου ήταν παρών σε πολλές εκδηλώσεις στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ, ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

Αγνωστοι πέταξαν πέτρες

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Πέτρες εναντίον του δημαρχείου της Μιτροβίτσα, στο Κοσσυφοπέδιο, πέταξαν άγνωστοι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε, χθες, ο αντιδήμαρχος Μόμιρ Κασάλοβιτς. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που το δημαρχείο δέχεται λιθοβολισμό. Την έντονη αντίδραση της σερβικής κυβέρνησης, εξάλλου, προκάλεσε η προχθεσινή επίθεση, στην πόλη Πετς του βορειοδυτικού Κοσσυφοπεδίου, εναντίον Σέρβου πολίτη, 65 ετών. Με ανακοίνωσή του, το αρμόδιο για το Κοσσυφοπέδιο γραφείο της σερβικής κυβέρνησης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τη βάρβαρη, όπως τόνισε, επίθεση εναντίον του Μίλος Τσούκιτς και ζήτησε εξηγήσεις για το περιστατικό από τις αποστολές των Ηνωμένων Εθνών και της Ε. Ε. στην περιοχή, UNMIK και EULEX αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή