Κύμα αιματηρών επιθέσεων στο Ιράκ

Κύμα αιματηρών επιθέσεων στο Ιράκ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα αιματοχυσία σφράγισε τις τελευταίες ημέρες του Ραμαζανιού στο Ιράκ, όπου 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 140 τραυματίσθηκαν σε κύμα επιθέσεων κυρίως εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, σε 13 πόλεις. Μόνο στη συνοικία Χουσεϊνίγιε στη βόρεια Βαγδάτη σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και 26 τραυματίσθηκαν. Στην πόλη του Κιρκούκ, στις περιοχές με αμιγώς κουρδικούς πληθυσμούς, τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν, δύο από αυτά έξω από τα γραφεία της North Oil Company. Στην πόλη Ντακούκ της επαρχίας Κιρκούκ βομβιστής αυτοκτονίας τινάχθηκε στον αέρα σε συγκρότημα όπου στεγάζονται οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις. Συνολικά οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 56 τραυματίσθηκαν στις δύο τελευταίες επιθέσεις. Τέλος, και πάλι στην επαρχία Κιρκούκ, στην πόλη Ντιμπίς από έκρηξη βόμβας κοντά στην κατοικία αξιωματικού της αστυνομίας σκοτώθηκε ο αδελφός του και ακόμη τέσσερα άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ήταν η επέτειος της ίδρυσης του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Μασούντ Μπαρζανί, προέδρου του ημιαυτόνομου κουρδικού θυλάκου στο βόρειο Ιράκ.

Επιθέσεις ενόπλων και εκρήξεις βομβών έγιναν και στην πόλη Κουτ, νοτίως της Βαγδάτης, στη Μοσούλη, στην Αλ Γκάρμα κοντά στη Φαλούτζα, στο Μπαντούς, την Αλ Μπάατζ, την Τουζ Κουρματού, στο Τάτζι, στη Χαλές και την Μπακούμπα. Την περασμένη Δευτέρα η βρετανική ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας ΑΚΕ είχε προειδοποιήσει για ενδεχόμενο κύμα βίας κατά την επικείμενη λήξη του Ραμαζανίου.

Ο περασμένος Ιούλιος ήταν, με 325 νεκρούς, ο πλέον αιματηρός μήνας μετά τον Αύγουστο του 2010, ενώ στη διάρκεια αυτού του μήνα έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί 172 άνθρωποι, οι 76 από αυτούς μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή