Εμπρηστική γλώσσα Αχμεντινετζάντ κατά του Ισραήλ

Εμπρηστική γλώσσα Αχμεντινετζάντ κατά του Ισραήλ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιθετική και ταυτόχρονα πομπώδη γλώσσα χρησιμοποίησε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ κατά του Ισραήλ, μιλώντας χθες, Ημέρα της Ιερουσαλήμ -Αλ Κουντς- σε πλήθη Ιρανών που φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ». «Το σιωνιστικό καθεστώς και οι σιωνιστές είναι καρκινικός όγκος. Ακόμη και ένα κύτταρό τους να απομείνει σε λίγα εκατοστά παλαιστινιακής γης, η ιστορία θα επαναληφθεί στο μέλλον. Τα έθνη της περιοχής σύντομα θα εξοντώσουν τους καταχραστές σιωνιστές της γης των Παλαιστινίων. Και τότε θα διαμορφωθεί μια νέα Μέση Ανατολή, στην οποία με τη βοήθεια του Θεού δεν θα υπάρχει ίχνος Αμερικανών και σιωνιστών», είπε ο κ. Αχμεντινετζάντ, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τους δύο παγκόσμιους πολέμους του 20ού αιώνα στους «σιωνιστές, που άρχισαν να ελέγχουν τις διεθνείς υποθέσεις, από τη στιγμή που κυριάρχησαν επί της αμερικανικής κυβέρνησης».

Τη σκυτάλη στους αφορισμούς κατά του Ισραήλ πήρε και ο πνευματικός ηγέτης Αλί Χαμενεΐ, αποκαλώντας «θρησκευτικό καθήκον» την υποστήριξη των Παλαιστινίων και χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ «κάλπικο σιωνιστικό εξάμβλωμα», την ώρα που Ιρανοί διαδήλωναν και έκαιγαν ισραηλινές σημαίες.

Η ένταση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ έχει κλιμακωθεί, ύστερα από τον καταιγισμό πληροφοριών, δημοσιευμάτων και δηλώσεων της ισραηλινής πλευράς περί μονομερούς πλήγματος κατά του Ιράν. Το ενδεχόμενο αυτό απέκλεισε ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, ενώ σε χθεσινή ανάλυσή του το Ρόιτερς εξηγεί ότι η φιλοπόλεμη ρητορεία στο Ισραήλ έχει αποδέκτη μάλλον την Ουάσιγκτον και όχι την Τεχεράνη. Επικαλείται Ισραηλινό αξιωματούχο, που πιστεύει ότι το Ιράν δεν βλέπει στον ορίζοντα αμερικανική επίθεση και πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον θα εμποδίσει μια ισραηλινή επίθεση. Για τον λόγο αυτό, το Ισραήλ προσβλέπει σε κάποια δημόσια δέσμευση του προέδρου Ομπάμα, ίσως στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 25 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή