ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥouΤube

Εργαλεία επεξεργασίας βίντεο

Σε μία προσπάθεια να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα αποσπάσματα που «ανεβάζουν» οι χρήστες, το YouTube αναβάθμισε πρόσφατα το online εργαλείο που επιτρέπει την επεξεργασία των βίντεο, πριν αυτά αποθηκευτούν στην πλατφόρμα. Ετσι, το εργαλείο επανασχεδιάστηκε για να γίνει πιο εύχρηστο, ενώ πιο εύκολα προσβάσιμα είναι και τα φίλτρα που προσθέτουν εφέ στα βίντεο. Επίσης, είναι προεπιλεγμένη η προεπισκόπηση των βιντεοκλίπ, ώστε να έχει κανείς άμεση εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα. Η βελτίωση της επεξεργασίας έρχεται λίγους μήνες μετά τη βελτίωση και των δυνατοτήτων προσθήκης μουσικής στα βίντεο, με το YouTube να αυξάνει σε 150.000 τον αριθμό των διαθέσιμων τραγουδιών και να προσθέτει μία μπάρα που επιτρέπει στον χρήστη να κάνει μίξη του αυθεντικού ήχου του βίντεο με τη μουσική στα επίπεδα που αυτός επιθυμεί.

Ρinterest

Με ένα λογαριασμό email γίνεσαι μέλος

Και επίσημα «άνοιξε τις πύλες» του το κοινωνικό δίκτυο Pinterest, καθώς από την προηγούμενη εβδομάδα η εγγραφή γίνεται πλέον αυτόματα, καταχωρίζοντας απλώς ένα λογαριασμό e-mail. Το Pinterest είναι μία πλατφόρμα social networking που επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργούν τις προσωπικές τους σελίδες, με θεματικούς πίνακες (boards) όπου «καρφιτσώνουν» (pin) εικόνες ή βίντεο, που είτε έχουν καταγράψει οι ίδιοι με τις συσκευές τους είτε έχουν βρει στο Διαδίκτυο. Μέχρι πρόσφατα, για να εγγραφεί κανείς στην πλατφόρμα θα έπρεπε ή να λάβει πρόσκληση από κάποιον που είναι ήδη μέλος ή να στείλει ένα e-mail στους υπευθύνους της ιστοσελίδας και να περιμένει πότε θα γίνει δεκτός – διαδικασία που συχνά κρατούσε αρκετές ημέρες. Παρ’ όλα αυτά, το Pinterest είναι ήδη τρίτο σε επισκέψεις, μένοντας πίσω μόνο από το Facebook και το Τwitter.

Facebook

Αγώνας κατά κυβερνοεγκληματιών

Τη συμμετοχή των δισεκατομμυρίων μελών του ζητεί το Facebook, με σκοπό να εντοπίζει και να αντιμετωπίζει πιο γρήγορα τις προσπάθειες εξαπάτησης. Οι υπεύθυνοι του δικτύου ζητούν από τους χρήστες να τους ειδοποιούν, στέλνοντας e-mail στον λογαριασμό [email protected], κάθε φορά που αντιλαμβάνονται μία απόπειρα «ψαρέματος» – όταν δηλαδή λαμβάνουν mail και μηνύματα από κυβερνοεγκληματίες που υποδύονται κάποιον «φίλο» τους ή κάποιο πιστωτικό ίδρυμα, με σκοπό να τους αποσπάσουν κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς πιστωτικών καρτών ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. «Με τις ενημερώσεις από τα μέλη μας θα μπορούμε να ερευνούμε κάθε τέτοια περίπτωση και να ζητάμε από τους υπευθύνους των προγραμμάτων περιήγησης να βάλουν άμεσα στη «μαύρη λίστα» τους τις ιστοσελίδες που εμπλέκονται στην απάτη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επίσημο μπλογκ του δικτύου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή