Υπερφορητός με πολλά έξτρα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κανόνας λέει πως οι «υπερφορητοί» κομπιούτερ πρέπει να διαθέτουν ικανοποιητική αυτονομία, λεπτό προφίλ και μικρό βάρος, για να μπορούν όντως να μεταφέρονται εύκολα, όπως επιτάσσει η συγκεκριμένη κατηγορία υπολογιστών.

Ωστόσο, η Sony στο Vaio T ultrabook (SVT1311W1E), το 13,3 ιντσών μοντέλο με το οποίο κάνει ντεμπούτο στους «υπερφορητούς» υπολογιστές, πρόσθεσε και άλλα πλεονεκτήματα που το κάνουν να ξεχωρίζει, όπως την εξαιρετική κατασκευή, τη μεγάλη ποικιλία θυρών και τις ικανοποιητικές επιδόσεις.

Πλεονεκτήματα που σε συνδυασμό με την τιμή με την οποία πωλείται στην ελληνική αγορά (γύρω στα 950 ευρώ) το καθιστούν μία από τις πιο ελκυστικές προτάσεις. Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία επέλεξε για το περίβλημα του ultrabook ένα κράμα από αλουμίνιο και μαγνήσιο το οποίο, πέρα από το ότι προσδίδει στον υπολογιστή πολύ όμορφη όψη, αυξάνει σημαντικά την ανθεκτικότητά του – κάτι σημαντικό για όσους θα τον χρησιμοποιούν εν κινήσει.

Μέσα στο περίβλημα, υπάρχει ένας επεξεργαστής Core i5 «τρίτης» γενιάς της Intel, μνήμη RAM 4GB και μία κάρτα γραφικών HD 4000 πάλι της Intel, εξαρτήματα που αντεπεξέρχονται εύκολα στα προγράμματα που χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης, στην αναπαραγωγή βίντεο HD, ακόμη και στα λιγότερο απαιτητικά βιντεοπαιχνίδια. Παράλληλα, τον ρόλο της αποθηκευτικής μονάδας παίζει ένας δίσκος στερεάς κατάστασης (SSD), κάτι που σπάνια ισχύει για ultrabook κάτω των 1.000 ευρώ. Ετσι, όλα τα προγράμματα και αρχεία «ανοίγουν» σε ελάχιστο χρόνο, ενώ ο υπολογιστής εκκινεί σε λίγα δευτερόλεπτα, και σε ακόμη λιγότερα δευτερόλεπτα επανέρχεται από την κατάσταση αδρανοποίησης.

Με αναπόφευκτη όμως συνέπεια ότι η χωρητικότητά του είναι περιορισμένη, φτάνοντας τα 128 GB. Ο «υπερφορητός» Vaio T ζυγίζει 1.490 γραμμάρια και έχει πάχος 1,78 εκατοστά, δύο τιμές που ανήκουν στον μέσο όρο της κατηγορίας, χωρίς να είναι και οι μικρότερες για ultrabook. Ωστόσο, σε αυτά τα 1,78 εκατοστά, η Sony κατάφερε να στριμώξει μία τόσο μεγάλη γκάμα από θύρες και υποδοχές, και μάλιστα κανονικού μεγέθους, που ελάχιστα άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα διαθέτουν. Ειδικότερα, ο υπολογιστής είναι εξοπλισμένος με μία θύρα USB 2.0, μία θύρα USB 3.0, θύρες VGA και HDMI για σύνδεση σε τηλεόραση, συσκευή ανάγνωσης καρτών, ακόμη και μία θύρα Ethernet για να συνδέεται στο Ιντερνετ και ενσύρματα, πέρα από τα δίκτυα Wi-Fi. Στον Vaio T είναι επιπλέον ενσωματωμένη μία κάμερα για βιντεοκλήσεις, η οποία υποστηρίζει ανάλυση HD, όπως και δύο ηχεία που αποδίδουν αρκετά δυνατό ήχο για το μέγεθός τους.

Ανάλυση HD (1366 Χ 768 pixel) υποστηρίζει επίσης και η οθόνη του Vaio, η οποία αποδίδει καλή φωτεινότητα και εξασφαλίζει μεγαλύτερες γωνίες θέασης ακόμη και από μόνιτορ υψηλότερης ανάλυσης, που υπάρχουν σε άλλους «υπερφορητούς» υπολογιστές. Το ίδιο ικανοποιητική είναι και η αυτονομία της μπαταρίας, η οποία σύμφωνα με τη Sony φτάνει τις 9 ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή