Η ιδιωτική συνομιλία του Ράιαν και οι μεγάλοι χρηματοδότες

Η ιδιωτική συνομιλία του Ράιαν και οι μεγάλοι χρηματοδότες

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιωτική συνάντηση αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας, ο βουλευτής Πολ Ράιαν συναντήθηκε με τον μεγάλο δωρητή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τον «καζινάρχη» Σέλντον Αντελσον.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος δεν προέβη σε δηλώσεις, μετά το τέλος της συνάντησης, ενώ το αγαπημένο θέμα του Αντελσον -το Ισραήλ- φαίνεται να μην απασχόλησε τους δύο άνδρες.

Ο Αντελσον, που έχει δεσμευθεί να δωρίσει 100 εκατ. δολάρια για να νικηθεί ο πρόεδρος Ομπάμα, είχε προσκαλέσει περισσότερους από 35 πιθανούς χορηγούς σε πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου «Venetian» το βράδυ της Τρίτης.

«Δεν παρατήρησα να είχαν ιδιωτική συνομιλία», είπε σημαντικός χρηματοδότης του Μιτ Ρόμνεϊ, που βρέθηκε στη συνάντηση και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η έκτακτη συνάντηση διοργανώθηκε βιαστικά μέσω τηλεφώνου και όχι γραπτών προσκλήσεων, όπως γίνεται συνήθως, ενώ από τους προσκεκλημένους δεν ζητήθηκαν χρηματικές δωρεές.

Ρεπουμπλικανός αναλυτής στο Λας Βέγκας περιέγραψε την εκδήλωση ως «συνάντηση χορηγών», με στόχο μία πρώτη γνωριμία μεταξύ χρηματοδοτών και του νέου υποψήφιου αντιπροέδρου.

Οι περίπου 35 προσκεκλημένοι συζήτησαν κατ’ ιδίαν, αλλά και σε ομάδες, με τον Ράιαν. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι προτάσεις του βουλευτή για τον προϋπολογισμό και τον ισοσκελισμό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή