Νεκροί άλλοι δύο μαχητές του ΡΚΚ

Νεκροί άλλοι δύο μαχητές του ΡΚΚ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις επαρχίες Βαν και Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η επιχείρηση των κυβερνητικών δυνάμεων για την εξουδετέρωση ένοπλων πυρήνων του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) βρισκόταν χθες σε πλήρη εξέλιξη. Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μόνο χθες, όταν το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατινάχθηκε από νάρκη που είχαν τοποθετήσει Κούρδοι αντάρτες σε επαρχιακό δρόμο της Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Αλλοι τρεις στρατιώτες είχαν σκοτωθεί με πανομοιότυπο τρόπο το πρωί του Σαββάτου στην επαρχία Χακάρι. Στην ίδια επαρχία φέρονται να έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από δεκαπέντε μαχητές του PKK κατά τη διάρκεια εφόδου του τουρκικού στρατού στην περιοχή Νταγκλιτσά.

Την ίδια στιγμή, την έντονη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει βίντεο στο οποίο βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας (BDP) εμφανίζονται να χαιρετούν με θέρμη μαχητές του PPK. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής σε επαρχιακό δρόμο έξω από το Σεμντινλί, όπου μέχρι προ δεκαημέρου μαίνονταν μάχες μεταξύ του τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών. Σχολιάζοντας το βίντεο, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ έκανε λόγο για «εικόνες που προκαλούν θλίψη», ενώ ο πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την άποψη ότι το BDP «βρίσκεται στο κοινοβούλιο μόνο για να στηρίζει τους τρομοκράτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή