Ο Εϊκιν αρνείται να παραιτηθεί

Ο Εϊκιν αρνείται να παραιτηθεί

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αρνούνταν να παραιτηθεί μέχρι χθες το βράδυ ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής και υποψήφιος γερουσιαστής Τοντ Εϊκιν, που είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να μείνουν έγκυοι από περιστατικά «δικαιολογημένου βιασμού». Ο Εϊκιν είχε πει σχετικά με την ανάγκη άμβλωσης σε περιπτώσεις βιασμών: «Σε περίπτωση δικαιολογημένου βιασμού, το γυναικείο σώμα έχει τρόπους για να προσπαθήσει να διακόψει όλα αυτά τα πράγματα, όπως την εγκυμοσύνη».

Η δήλωση του Εϊκιν προκάλεσε σάλο ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματός του, με συναδέλφους του να του ζητούν να παραιτηθεί. Σε τηλεοπτικό σποτ χθες στο Διαδίκτυο, ο υποψήφιος για τη γερουσιαστική έδρα του Μιζούρι, Τοντ Εϊκιν, ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας: «Ο βιασμός είναι μια σατανική πράξη. Χρησιμοποίησα λάθος εκφράσεις, με τον λάθος τρόπο και γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη. Η αλήθεια είναι ότι ο βιασμός μπορεί να οδηγήσει στην εγκυμοσύνη και ότι ο βιασμός έχει πολλά θύματα. Το σφάλμα μου βρισκόταν στις εκφράσεις που χρησιμοποίησα και όχι στην καρδιά μου».

Ο Εϊκιν θα διεκδικήσει στις 6 Νοεμβρίου την έδρα της γερουσίας του Μιζούρι, που σήμερα κατέχει η Κλερ Μακάσκιλ, ενώ τα σχόλιά του προκάλεσαν την ενόχληση των ιθυνόντων της προεκλογικής εκστρατείας του Μιτ Ρόμνεϊ, καθώς στρέφουν το ενδιαφέρον σε κοινωνικά ζητήματα και όχι στην πορεία της οικονομίας και την απασχόληση, όπως επιθυμεί ο Ρόμνεϊ, ενώ δυσχεραίνουν την προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών να ανακτήσουν την πλειοψηφία στη Γερουσία.

Σφυγμομέτρηση στην πολιτεία του Μιζούρι, τη Δευτέρα, δεν έδειξε σημαντική μετατόπιση στην πρόθεση ψήφου ως αποτέλεσμα των δηλώσεων Εϊκιν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Policy Polling, ο Εϊκιν συνέχιζε να προηγείται στην πρόθεση ψήφου της Μακάσκιλ με 44% έναντι 43% της Δημοκρατικής, παρότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του Μιζούρι τόνισε ότι τα σχόλιά του ήταν ανάρμοστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή