ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ 34 ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ 14

Φονικές συγκρούσεις αντίπαλων φυλών στην Κένυα

ΝΑΪΡΟΜΠΙ. Τουλάχιστον 48 άνθρωποι κατακρεουργήθηκαν ή κάηκαν ζωντανοί, στη διάρκεια των χειρότερων ταραχών μεταξύ αντίπαλων φυλών που γνώρισε η Κένυα εδώ και τέσσερα χρόνια. Τα φονικά επεισόδια έλαβαν χώρα σε απομονωμένη αγροτική περιοχή του ποταμού Τάνα, 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Ναϊρόμπι. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, 34 άνθρωποι σφαγιάστηκαν και 14 κάηκαν ζωντανοί, ενώ δεκάδες καλύβες πυρπολήθηκαν. Πρόκειται για έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα φονικών συγκρούσεων μεταξύ των φυλών Πομόκο και Ορμα για τον έλεγχο των λιγοστών υδάτινων πόρων και καλλιεργήσιμων εδαφών. Από τους 48 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, 31 ήταν γυναίκες και 11 παιδιά.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΝΤΕΛ ΠΟΠΟΛΟ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Επεσε τμήμα ιστορικού τείχους

ΡΩΜΗ. Θύμα των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν και φέτος το βόρειο ημισφαίριο έπεσε και τμήμα του ιστορικού τείχους που υψώνεται πάνω από την Πιάτσα ντελ Πόπολο, μια από τις πιο γραφικές πλατείες της Αιώνιας Πόλης. Περίπου εννέα μέτρα τείχους κατέρρευσαν υπό την επίδραση του καύσωνα που πλήττει επί αρκετές ημέρες την Ιταλία. Οπως δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζιάνι Αλεμάνο, το τείχος θα αποκατασταθεί εντός ημερών και το κόστος της αποκατάστασης εκτιμάται σε 300.000 ευρώ. Η αλληλουχία των χιονοπτώσεων, των ασυνήθιστα σφοδρών βροχοπτώσεων στη διάρκεια του χειμώνα και του παρατεταμένου καύσωνα το καλοκαίρι, έθεσε σε δοκιμασία ιστορικές κατασκευές, στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, που χρονολογούνται στις αρχές του 19ου αιώνα.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Καταρρακτώδεις βροχές στη Ρωσία

ΜΟΣΧΑ. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στην επαρχία Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πλημμύρισαν 600 σπίτια στην πόλη Ναβαμιχαϊλόφσκι και διεκόπη η ηλεκτροδότηση σε γειτονικές πόλεις. Ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν κάλεσε τους αρμόδιους του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές. Στις 7 Ιουλίου οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν τον θάνατο 171 ατόμων στην πόλη Κριμσκ της επαρχίας. Οι πολίτες τότε κατήγγειλαν τις Αρχές για ολιγωρία και καθυστερημένες αντιδράσεις.

ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο πρίγκιπας Χάρι γυμνός

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίζεται γυμνός σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η κουτσομπολίστικη ιστοσελίδα TMZ και στις οποίες εμφανίζεται να φλερτάρει με επίσης γυμνές κοπέλες γύρω από μια πισίνα ύστερα από παιχνίδι μπιλιάρδου με στριπτίζ. Σύμφωνα με το site, ο γαλαζοαίματος πρίγκιπας μαζί με φίλους του κάλεσαν καλλονές στη σουίτα του ξενοδοχείου τους στο MGM Grand Hotel and Casino την περασμένη Παρασκευή. Εκπρόσωπος του πρίγκιπα επιβεβαίωσε ότι είναι ο ίδιος στις φωτογραφίες, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο Χάρι ήταν «σε ιδιωτικές διακοπές και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο».

ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΣΙΑΤΛ

Απείλησε με επιστολή τον Ομπάμα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σε διαμέρισμα του Σιάτλ, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, συνελήφθη ένας άνδρας ο οποίος είχε στείλει απειλητική επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης της πολιτείας, Εμιλι Λάνγκλι, μέσα στο διαμέρισμα, όπου έγινε η σύλληψη, βρέθηκαν και δύο όπλα. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό ούτε τι τύπου όπλα βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντος ούτε ποιο ήταν το περιεχόμενο της επιστολής στον Αμερικανό πρόεδρο.

ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ο Μπαν Κι Μουν στην Τεχεράνη

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ. Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, θα συμμετάσχει σε συνάντηση ηγετών αναπτυσσόμενων χωρών στην Τεχεράνη την επόμενη εβδομάδα, αψηφώντας τις εκκλήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ για μποϊκοτάζ της διοργάνωσης. Η μετάβασή του στην ιρανική πρωτεύουσα επιβεβαιώθηκε χθες επισήμως από εκπρόσωπο του Οργανισμού. «Ο γ.γ. του ΟΗΕ θα αδράξει την ευκαιρία για να διατυπώσει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Μάρτιν Νεζίρσκι, προσθέτοντας ότι αυτές αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την τρομοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κρίση στη Συρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή