Παρά τις πιέσεις ο Τοντ Εϊκιν επιμένει

Παρά τις πιέσεις ο Τοντ Εϊκιν επιμένει

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αρνήθηκε χθες να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της έδρας του Μιζούρι, ο βουλευτής Τοντ Εϊκιν, που βάλλεται πανταχόθεν για τη δήλωσή του περί «δικαιολογημένου βιασμού» και εγκυμοσύνης. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η άρνηση του Εϊκιν, καθώς την παραίτησή του ζήτησε δημόσια ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Πολ Ράιαν και σε κατ’ ιδίαν συνομιλία τους, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ.

Σε χθεσινή του εμφάνιση στην τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning America», ο Εϊκιν δήλωσε ότι «δεν είναι σωστό η κομματική ηγεσία να υπερισχύει της θέλησης των ψηφοφόρων του Μιζούρι».

Ο Εϊκιν έχει ζητήσει επανειλημμένα συγγνώμη για τις ατυχείς του δηλώσεις, στις οποίες έκανε λόγο για δήθεν ικανότητα του γυναικείου οργανισμού να εμποδίσει τη σύλληψη σε περιπτώσεις «δικαιολογημένου βιασμού». Παρά τον σάλο που ακολούθησε, ο Εϊκιν απέφυγε να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της έδρας της Γερουσίας, που θα κριθεί την 6η Νοεμβρίου, παράλληλα με την προεδρική αναμέτρηση. Μέχρι πρότινος, ο Εϊκιν εθεωρείτο επίφοβος αντίπαλος για τη Δημοκρατική γερουσιαστή του Μιζούρι Κλερ Μακάσκιλ.

Αν παραμείνει υποψήφιος, ο Εϊκιν θα πρέπει να συνεχίσει την εκστρατεία του, χωρίς προεκλογικά κεφάλαια από την εθνική οργάνωση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έχοντας υπονομεύσει την ίδια στιγμή, την εμπιστοσύνη που απολάμβανε μεταξύ των στελεχών του κόμματος στην Ουάσιγκτον. Η διακοπή της κομματικής χρηματοδότησης μπορεί να υποχρεώσει τον Εϊκιν να περιορίσει τις προεκλογικές του δαπάνες, περιορίζοντας σημαντικά τις πιθανότητες εκλογής του απέναντι στην καλά χρηματοδοτημένη εκστρατεία της Μακάσκιλ.

Σε μια προσπάθεια να καλύψει τη διαφορά που τον χωρίζει από τη Μακάσκιλ, ο Εϊκιν πραγματοποίησε χθες πολιτικό άνοιγμα στους ευσεβείς χριστιανούς ψηφοφόρους, τους ακτιβιστές κατά της άμβλωσης και τους απογοητευμένους από τον Μιτ Ρόμνεϊ, Ρεπουμπλικάνους. Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Εϊκιν δήλωσε ότι παραμένει ο καταλληλότερος αγγελιοφόρος για την προώθηση του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και της ελευθερίας, που -όπως υποστήριξε- καταρρέουν κάτω από τη σοσιαλιστική πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα.

Με αμείωτη ένταση συνεχίσθηκαν, όμως, οι εσωκομματικές πιέσεις στον Εϊκιν για να παραιτηθεί. Ο γερουσιαστής Ρόι Μπλαντ εξέδωσε χθες κοινή ανακοίνωση, μαζί με πρώην γερουσιαστές του Μιζούρι, στην οποία τόνιζε ότι «η παραίτηση του Εϊκιν θα υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον». Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο Μιτ Ρόμνεϊ, που είπε χθες ότι ο βουλευτής Εϊκιν «θα έκανε καλά να ακολουθήσει τη συμβουλή τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή