Πυρά Λίμπερμαν κατά του Αμπάς

Πυρά Λίμπερμαν κατά του Αμπάς

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποχρεώθηκε χθες να «αδειάσει» τον γνωστό για τις σκληροπυρηνικές του απόψεις υπουργό Εξωτερικών, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος σε επιστολή που απέστειλε στους επικεφαλής του ειρηνευτικού κουαρτέτου χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, «εμπόδιο για την ειρήνη». Στενός συνεργάτης του κ. Νετανιάχου έσπευσε χθες να ξεκαθαρίσει ότι η συγκεκριμένη άποψη του κ. Λίμπερμαν δεν αντιπροσωπεύει αυτήν της κυβέρνησης και πως αποτελεί «πάγια πολιτική του Ισραήλ να μην αναμειγνύεται σε εκλογικά ζητήματα τρίτων». Σημειώνεται ότι ο κ. Λίμπεραν έθεσε ζήτημα διενέργειας εκλογών στην Παλαιστινιακή Αρχή με την ελπίδα της απομάκρυνσης του κ. Αμπάς από την εξουσία.

«Εφτασε η στιγμή να αναζητήσουμε μια δημιουργική λύση για την ενίσχυση της παλαιστινιακής ηγεσίας», υπογραμμίζεται στην επιστολή του κ. Λίμπερμαν προς τους υπουργούς Εξωτερικών του κουαρτέτου. «Πρέπει να διεξαχθούν προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές προκειμένου να αναδυθεί μια νέα, νόμιμη ηγεσία στην Παλαιστινιακή Αρχή, για την οποία ευελπιστώ πως θα διέπεται από ρεαλισμό», τονίζεται πριν από τη μειωτική αναφορά στο πρόσωπο του κ. Αμπάς: «Ο σημερινός πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής είτε αδιαφορεί για την προοπτική της ειρήνης είτε δεν έχει την ικανότητα να κινηθεί στην κατεύθυνση του τερματισμού της διένεξης». Κατά τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, μάλιστα, ο κ. Αμπάς «με τις πράξεις του και τη συμπεριφορά του έχει προ πολλού πάψει να εκπροσωπεί τα παλαιστινιακά συμφέροντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή