Προσέχουν με τον Χάρι οι βρετανικές εφημερίδες

Προσέχουν με τον Χάρι οι βρετανικές εφημερίδες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μπορεί ο πρίγκιπας να είναι γυμνός -όπως αποδεικνύεται και από το φωτογραφικό υλικό που είδαν με ενδιαφέρον εκατομμύρια ζευγάρια μάτια στο Διαδίκτυο-, αλλά οι βρετανικές εφημερίδες αρνούνται πεισματικά να δημοσιεύσουν έστω και μία από τις επίμαχες φωτογραφίες.

Η λατρεία για σκάνδαλα των βρετανικών ταμπλόιντ δεν έχει ταίρι και δημοσίευσαν μακρά ρεπορτάζ για τις περιπέτειες του αδελφού του μελλοντικού βασιλιά της Βρετανίας στην πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου του Λας Βέγκας. Συμμορφώθηκαν, ωστόσο, με την προειδοποίηση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ πως η δημοσίευση των ίδιων των φωτογραφιών θα παραβίαζε την ιδιωτική ζωή του δευτερότοκου γιου του πρίγκιπα της Ουαλλίας και της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Πιο ευρηματική, η εφημερίδα Sun υπερκέρασε το πρόβλημα με τη βοήθεια ενός νεαρού δημοσιογράφου, του Χάρι, και μιας εικοσάχρονης ασκούμενης στην αίθουσα σύνταξης. Υπό τον τίτλο «Ο Χάρι αγγίζει τα πετράδια του στέμματος», οι δύο δημοσιογράφοι προσπάθησαν να αντιγράψουν τη στάση στην οποία φωτογραφήθηκαν ο πρίγκιπας και η συνοδός του. Οι υπόλοιπες εφημερίδες δημοσίευσαν μόνο φωτογραφίες του ημίγυμνου πρίγκιπα με μαγιό.

Η εγκράτεια του βρετανικού Τύπου αποδίδεται, παραδόξως, στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από δημοσιογράφους της News of the World, που ανήκε στον Ρούπερτ Μέρντοχ. Το σκάνδαλο εξόργισε την κοινή γνώμη και έθεσε τον Τύπο προ των ευθυνών του, βάζοντας οριστικό τέλος στην εποχή όπου ο σκοπός και η ικανοποίηση της περιέργειας των αναγνωστών άγιαζε τα μέσα. Σήμερα ο βρετανικός Τύπος φοβάται ακόμα και τη σκιά του.

Η ύπαρξη των φωτογραφιών δημιούργησε σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια του 27χρονου γαλαζοαίματου. Παρότι οι δαπάνες για την ασφάλεια της βασιλικής οικογένειας δεν δημοσιοποιούνται ποτέ, οι ειδικοί πιστεύουν ότι κοστίζουν στον Βρετανό φορολογούμενο από 30 έως 100 εκατομμύρια στερλίνες ετησίως.

Ο πρώην επικεφαλής της ειδικής υπηρεσίας για την ασφάλεια της βασιλικής οικογένειας, Ντάι Ντέιβις, επισημαίνει ότι δικαίως οι Βρετανοί περίμεναν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών αν σκεφτεί κανείς πόσα χρήματα δαπανούν γι’ αυτόν τον σκοπό. Ο Ντέιβις, βέβαια, επιρρίπτει στον Τύπο την παραβίαση της ζωής των γαλαζοαίματων και την έκθεσή τους σε κίνδυνο.

Μυστικός στα ανάκτορα

Δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες με τηλεφακούς και η υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά η Daily Mail είχε κατορθώσει την πρόσληψη ενός ρεπόρτερ στο προσωπικό των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, με αποτέλεσμα να έχει και να δημοσιεύει πληροφορίες και φωτογραφίες της βασίλισσας που κανείς άλλος δεν είχε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή