Νέα επίθεση από το ΡΚΚ στο Σεμντινλί

Νέα επίθεση από το ΡΚΚ στο Σεμντινλί

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επιθετική ενέργεια του ΡΚΚ σημειώθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Σεμντινλί της επαρχίας Χακάρι, επιβεβαιώνοντας εκτιμήσεις ότι η αυτονομιστική οργάνωση αποσκοπεί σε μόνιμη δράση εντός του τουρκικού εδάφους, με επίκεντρο το Σεμντινλί. Πέντε Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίσθηκαν όταν τέσσερις νάρκες εξερράγησαν την ώρα που κομβόι διέσχιζε οδικό άξονα, 20 χλμ. από το Σεμντινλί. Μετά την έκρηξη, αντάρτες του ΡΚΚ, που είχαν στήσει ενέδρα, άνοιξαν πυρ εναντίον των οχημάτων του τουρκικού στρατού. Επακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών και από τη Γιουκσέκοβα εστάλησαν ενισχύσεις. Στη διάρκεια της τουρκικής αντεπίθεσης σκοτώθηκαν 16 αντάρτες.

Η συχνότητα των επιθέσεων του ΡΚΚ ανησυχεί σοβαρά την τουρκική ηγεσία. Χθες στο Χακάρι μετέβη ο αρχηγός του στρατού ξηράς, στρατηγός Χαϊρί Κιβρίκογλου, για να καθησυχάσει την κοινή γνώμη που ζητεί σκληρή απάντηση στις επιθέσεις των Κούρδων.

Στην Αγκυρα ο πρόεδρος Γκιουλ απηύθυνε έκκληση προς τον τουρκικό λαό να παραμείνει ενωμένος κατά της τρομοκρατίας, μετά τη σύλληψη ακόμη δύο υπόπτων για συνέργεια στην πολύνεκρη βομβιστική επίθεση της Τρίτης στο Γκαζιαντέπ. Το ΡΚΚ έχει αποποιηθεί κάθε ευθύνη, σύμφωνα όμως με τις τουρκικές Αρχές υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή του. Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε χθες ότι οι έρευνες δεν στρέφονται μόνον κατά της Συρίας, «αλλά γύρω από όλους τους πιθανούς υποκινητές της επίθεσης, περιλαμβανομένου του Ιράν».

Σύμφωνα με τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ο Χοσεΐν Νακαβί, εκπρόσωπος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του ιρανικού Κοινοβουλίου, εις απάντησιν κατηγόρησε την Αγκυρα ότι στηρίζει τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, μεταξύ αυτών και την Αλ Κάιντα, προκαλώντας τον θάνατο αθώων ανθρώπων και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας. «Η Τουρκία αντιμετωπίζει εσωτερική κρίση. Αντί να αναμειγνύεται στη Συρία, η Αγκυρα καλά θα έκανε να εστιάσει στη διευθέτηση των δικών της εσωτερικών υποθέσεων», είπε ο εκπρόσωπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή