Αποχρωσεις

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παιδί του Σούπερμαν

Το παιδί του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν και είναι αποφασισμένη να φέρει στον κόσμο η Γερμανίδα ηθοποιός Σαμπίνα Μπέγκαν, η οποία σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Ill Fatto Quotidiano βεβαίωσε ότι ο πατέρας είναι πράγματι αυτός, αναγγέλλοντας παράλληλα την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στο πολιτικό προσκήνιο. Η βοσνιακής καταγωγής αιθέρια ύπαρξη, 38 ετών, η οποία εμφανίζεται κυρίως σε τηλεοπτικές ταινίες, διακήρυξε εκ νέου, μέσω της εφημερίδας, ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας είναι ο άνδρας της ζωής της και ο μοναδικός στου οποίου τη γοητεία υποκύπτει… Συνεπώς, να μην υπάρξει αμφιβολία, το παιδί είναι δικό του. Δεν παρέλειψε να συγκρίνει τον εραστή της με τον Σούπερμαν, αναφερόμενη στις ερωτικές περιπτύξεις τους. Κληθείσα να περιγράψει τι είπε ο Μπερλουσκόνι όταν πληροφορήθηκε τη χαρμόσυνη είδηση, η ίδια αρνήθηκε να απαντήσει. «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, προς το παρόν», είπε η Σαμπίνα Μπέγκαν, η οποία φέρει τατουάζ με τα αρχικά του Σίλβιο στον αστράγαλο. Η Σαμπίνα ήταν εκείνη η οποία διοργάνωνε τα πάρτι στις βίλες του Καβαλιέρε.

Ανατρεπτική διαθήκη

Δύο γκέι σύντροφοι αποφασίζουν να γίνουν γονείς, με τη βοήθεια μιας παρένθετης μητέρας. Λίγο μετά τη γέννηση του γιου τους, ονόματι Κούπερ, το ζευγάρι ενώνεται με τα δεσμά του γάμου. Καλά έως εδώ, τίποτε δεν φαίνεται ικανό να διαταράξει την ισορροπία σε αυτήν τη μοντέρνα οικογένεια της Νέας Υόρκης. Αλλά η ζωή κρύβει πάντα εκπλήξεις: Η διαθήκη που αφήνει πίσω του ο εύπορος πατέρας ενός εκ των δύο συζύγων θέτει όρο στον δεύτερο να νυμφευτεί την παρένθετη μητέρα εάν θέλει ο Κούπερ, μια μέρα, να κληρονομήσει την περιουσία… Πρωταγωνιστής στην ιστορία, γιος του εκλιπόντος επιχειρηματία, είναι ο δικαστής Ρόμπερτ Μάντελμπαουμ, του Ποινικού Δικαστηρίου του Μανχάταν. Ο Μάντελμπαουμ τώρα έχει προσφύγει ο ίδιος στη Δικαιοσύνη ελπίζοντας στην ακύρωση της ανατρεπτικής διαθήκης με το σκεπτικό ότι ο γιος του, Κούπερ, δύο ετών σήμερα, θα υποστεί ψυχολογικό τραύμα εάν εμπλακεί σε έναν γάμο που έγινε από συμβιβασμό. Επιπλέον, επισημαίνει ότι ο σύντροφός του έχει αναλάβει τον ρόλο της «μητέρας» και το να στερηθεί ο μικρός το μερίδιό του από την περιουσία αντιβαίνει στην ισχύουσα νομοθεσία που προστατεύει τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Το ίδιο επικίνδυνοι

Οι ηλικιωμένοι οδηγοί δεν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να σκοτωθούν σε τροχαίο απ’ ό,τι οι νέοι οδηγοί, οι οποίοι βρίσκονται γύρω στο 20ό έτος της ζωής τους, σύμφωνα με το συμπέρασμα βρετανικής έρευνας. Η έρευνα βασίστηκε στα στοιχεία που αφορούν όλα τα τροχαία δυστυχήματα στη Βρετανία την τελευταία 20ετία. Τόσο στη Βρετανία, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ηλικιωμένοι θεωρούνται σήμερα πιο επικίνδυνοι στον δρόμο σε σύγκριση με τους νέους οδηγούς, ηλικίας κάτω των 29 ετών, και υποχρεώνονται να ανανεώνουν συχνά τα διπλώματά τους. Σύμφωνα όμως με την έρευνα της επιστημονικής ομάδας του Τζόναθαν Ρόλισον του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, ο κίνδυνος είναι ο ίδιος και για τις δύο κατηγορίες. Δεκατρία οδικά ταξίδια, σε σύνολο 100 εκατομμυρίων, ήταν μοιραία, όπως αποδείχθηκε, για άτομα κάτω των 29 ετών. Παράλληλα, άλλα μόλις 14 ταξίδια στο οδικό δίκτυο στοίχισαν τη ζωή ηλικιωμένων οδηγών, περίπου 70 ετών.

Τεράστια αποζημίωση

Ενας από τους δύο γερουσιαστές της Βραζιλίας οι οποίοι στερήθηκαν τα αξιώματά τους λόγω διαφθοράς θα επιστρέψει στα δημόσια ταμεία ποσό ύψους 234 εκατομμυρίων δολαρίων, που καταχράστηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, όπως ανακοίνωσαν χθες οι δικαστικές αρχές της χώρας. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που επιστρέφεται σε υπόθεση διαφθοράς», δήλωσε η επικεφαλής της εισαγγελίας, Χέλια Μπετέρο. «Δεν υπήρξε στο παρελθόν τέτοια χρηματική αποζημίωση στη μάχη κατά της διαφθοράς στη Βραζιλία, και πιθανόν σε όλον τον κόσμο». Ο Λουίς Εστεβάο, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Βραζιλίας, ο οποίος πέρασε οκτώ χρόνια στη φυλακή, θα πληρώσει 468 εκατομμύρια ρεάλ Βραζιλίας, αφού κατηγορήθηκε για κατάχρηση κεφαλαίων που προορίζονταν για κατασκευαστικά έργα στο Σάο Πάολο, έγκλημα που οδήγησε στην αποπομπή του το 2000 και στην απώλεια των πολιτικών του δικαιωμάτων έως το 2008. Μόνο δύο γερουσιαστές έχουν καθαιρεθεί από τη Βουλή στην ιστορία της Βραζιλίας. Ο Εστεβάο και ο Δημοσθένης Τόρες, ο οποίος αποπέμφθηκε τον Ιούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή