Πυροβολισμοί στη σκιά του Εμπάιαρ Στέιτ

Πυροβολισμοί στη σκιά του Εμπάιαρ Στέιτ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες και οκτώ τραυματίστηκαν σε ένα από τα πλέον τουριστικά και πολυσύχναστα σημεία της Νέας Υόρκης, όταν νεαρός λευκός άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών, μπροστά στον εμβληματικό ουρανοξύστη της αμερικανικής μεγαλούπολης, Εμπάιαρ Στέιτ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο δράστης, εργαζόμενος σε παρακείμενη επιχείρηση, καβγάδιζε στον δρόμο με συνάδελφό του, προτού τραβήξει ξαφνικά όπλο και αρχίσει να πυροβολεί. Πλην του δράστη, μία γυναίκα που περνούσε τυχαία από το σημείο σκοτώθηκε από τα πυρά του.

Η άμεση επέμβαση της αστυνομίας στην καλά φυλασσόμενη περιοχή οδήγησε στον θάνατο του δράστη, που είναι ο ένας από τους δύο νεκρούς του περιστατικού. Η επίθεση σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις εννέα το πρωί, τοπική ώρα, ενώ ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στο σημείο, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στη γωνία της 34ης οδού και της 5ης λεωφόρου, μόλις εκατό μέτρα από την είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού Πενσιλβάνια και μπροστά στην ανατολική είσοδο του ουρανοξύστη Εμπάιαρ Στέιτ.

Ειρωνεία της τύχης αποτελεί το γεγονός ότι μία ώρα νωρίτερα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, προειδοποιούσε στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή του για τους κινδύνους που παρουσιάζει «η πληθώρα όπλων στους δρόμους της πόλης».

Στις 20 Ιουλίου, ο 24χρονος Τζέιμς Χολμς εισέβαλε σε κινηματογράφο του Κολοράντο και σκότωσε 12 ανθρώπους, ενώ στις 5 Αυγούστου, ακροδεξιός ένοπλος σκότωσε έξι ανθρώπους σε ναό των Σιχ στο Μιλγουόκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή