«Δεν έσφαλαν οι αστυνομικοί στις ταραχές της Αμιένης»

«Δεν έσφαλαν οι αστυνομικοί στις ταραχές της Αμιένης»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. «Κανένα σφάλμα, που να επισύρει διοικητικές κυρώσεις» δεν διέπραξαν οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της 12ης Αυγούστου στην Αμιένη της βόρειας Γαλλίας, που οδήγησε σε βίαιες ταραχές, αποφάνθηκε η ΕΔΕ του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Τη νύχτα εκείνη, αστυνομικές δυνάμεις είχαν προβεί σε ρίψεις δακρυγόνων και στη σύλληψη ενός ατόμου κατά τη διάρκεια μνημοσύνου στην «ευαίσθητη» συνοικία της Αμιένης-Βορράς. Ο νεκρός είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προσπαθώντας να διαφύγει με μοτοσικλέτα.

Οι τρεις ημέρες ταραχών και συγκρούσεων με την αστυνομία, που ακολούθησαν το μνημόσυνο, προκάλεσαν ζημιές κόστους 7 εκατομμυρίων ευρώ σε δημόσια κτίρια της συνοικίας, οχήματα και ένα αθλητικό κέντρο.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε επτά συλλήψεις για τα επεισόδια, μεταξύ τους και τεσσάρων ανηλίκων. Δύο από τους ενήλικους συλληφθέντες καταδικάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε ποινές φυλάκισης με αναστολή. Η υπόθεση τρίτου συλληφθέντος, που αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κατηγορία εξώθησης σε παράνομες πράξεις, θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη στις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι ταραχές στην Αμιένη οδήγησαν το ζήτημα της ασφάλειας στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα, με τη δημοτικότητα του προέδρου Ολάντ να εμφανίζει υποχώρηση της τάξης των πέντε μονάδων, στο 51%, από 56% τον Ιούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή