Οι Ταλιμπάν έσφαξαν 17 άτομα σε γλέντι

Οι Ταλιμπάν έσφαξαν 17 άτομα σε γλέντι

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΟΥΛ. Τις μαύρες ημέρες της περιόδου της διακυβέρνησης των Ταλιμπάν επανέφερε στη μνήμη η σφαγή 15 ανδρών και δύο χορευτριών στην περιοχή Μούσα Κάλα της νότιας επαρχίας Χελμάντ. Αιτία του αποτρόπαιου εγκλήματος ήταν ότι τα θύματα τόλμησαν να αγνοήσουν την απαγόρευση της συνεύρεσης ανδρών και γυναικών και συμμετείχαν σε γλέντι με μουσική, την Κυριακή το βράδυ. Οι Ταλιμπάν, που ελέγχουν την περιοχή, το πληροφορήθηκαν, έκαναν έφοδο στο σπίτι όπου γινόταν το γλέντι και αποκεφάλισαν ή έκοψαν τον λαιμό στους παριστάμενους και στις χορεύτριες.

Μέχρι χθες το βράδυ κανείς δεν είχε αναλάβει την ευθύνη, τη σφαγή επιβεβαίωσε όμως ο κυβερνήτης της επαρχίας, ενώ προεστός μιας φυλής της περιοχής είπε σε ξένο ανταποκριτή ότι στο διάστημα του Ραμαζανιού αποκεφαλίστηκαν τρεις άνθρωποι και πρόσφατα ο γιος ενός προεστού. Αλλο πρόσφατο αιματηρό επεισόδιο με τους Ταλιμπάν και πολίτες συνέβη τον Ιούνιο, όταν ένοπλοι όρμησαν σε ξενοδοχείο κοντά στην Καμπούλ, γνωστό για «ξέφρενα πάρτι» και εκτέλεσαν 20 ανθρώπους. Χθες τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την αιματοχυσία για «λόγους τιμής» στη Μούσα Κάλα, οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον φυλακίου του αφγανικού στρατού στο Ουασίρ της επαρχίας Χελμάντ, σκότωσαν 10 Αφγανούς στρατιώτες και τραυμάτισαν τέσσερις. Σύμφωνα με Αφγανό αξιωματικό, πέντε στρατιώτες ακολούθησαν με τα όπλα τους Ταλιμπάν.

Η χθεσινή ημέρα ήταν δυσάρεστη και για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Στην επαρχία Λανγκμάν, στρατιώτης του αφγανικού στρατού έστρεψε το όπλο του εναντίον δύο στρατιωτών της ISAF και τους σκότωσε, για να σκοτωθεί ο ίδιος στη συνέχεια από νατοϊκούς. Οι νεκροί στρατιώτες από «φίλια πυρά» στην εν λόγω επαρχία αυξήθηκαν στους 12 μόνο τον μήνα Αύγουστο. Συνολικά το 2012 σκοτώθηκαν «εκ των έσω» 42 στρατιώτες του ΝΑΤΟ σε 33 επιθέσεις του είδους. Εξ ου και η διοίκηση της ISAF έδωσε εντολή οι άνδρες να είναι διαρκώς ένοπλοι.

Στο γειτονικό Πακιστάν, οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν το βόρειο Ουαζιριστάν, με τον φόβο επικείμενης επίθεσης του πακιστανικού στρατού.

Προχθές, εξάλλου, οι αφγανικές μυστικές υπηρεσίες ανήγγειλαν τον θάνατο σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Μπαντρουντίν Χακάνι, διοικητή επιχειρήσεων του ομώνυμου δικτύου των Ταλιμπάν, οι οποίοι διαψεύδουν τον θάνατο του αρχηγού τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή