Ενας ανθρώπινος Μιτ Ρόμνεϊ μέσα από τη σύζυγό του, Αν

Ενας ανθρώπινος Μιτ Ρόμνεϊ μέσα από τη σύζυγό του, Αν

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑΜΠΑ. Τον στρατηγικό στόχο της παρουσίασης των ανθρώπινων πλευρών του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών επρόκειτο να εξυπηρετήσει η ομιλία της Αν Ρόμνεϊ κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στην Τάμπα της Φλόριντα. O δεύτερος στόχος των επιτελών του Μιτ Ρόμνεϊ είναι να εμπεδώσουν το προβάδισμα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στον τομέα της οικονομίας.

Ο Ρόμνεϊ, που συγκέντρωσε την εκατοντάδων εκατομμυρίων δολ. περιουσία του με τη βοήθεια επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ακατανόητων για το εκλογικό σώμα, ζει υπερπολυτελή ζωή σε στενή επαφή με δισεκατομμυριούχους και έχει απόλυτη ανάγκη προσγείωσης στην πραγματικότητα του μέσου Αμερικανού. Ετσι οι αναλυτές, που άκουσαν προ ημερών την Αν Ρόμνεϊ να εξιστορεί πως του αγόρασε πάμφθηνα πουκάμισα σε συσκευασία των τριών, ανέμεναν με ενδιαφέρον τις χθεσινές τοποθετήσεις της.

Η Αν Ρόμνεϊ, που είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος πολύ πριν ο σύζυγός της ασχοληθεί με την πολιτική, θεωρείται η κατάλληλη για την προβολή της «μαλακής» πλευράς του υποψηφίου και λόγω της προσωπικής της ιατρικής ιστορίας (πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, έχει περάσει καρκίνο του μαστού).

Ο Ρόμνεϊ υπερισχύει του Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις ερωτήσεις σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος διαχειριστής της οικονομίας, ενώ ο Ομπάμα θεωρείται από τους ψηφοφόρους συμπαθέστερος και έχει ισχυρό προβάδισμα μεταξύ των γυναικών και των ισπανόφωνων ψηφοφόρων.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη διαφορά μεταξύ των υποψηφίων στα όρια του στατιστικού σφάλματος, ενώ 10% των ερωτηθέντων παραμένουν αναποφάσιστοι. Μεγάλο βάρος δίνουν και οι δύο υποψήφιοι στις 10 αμφιταλαντευόμενες πολιτείες, μία εκ των οποίων είναι και η Φλόριντα.

Εκεί οφείλεται και η απόφαση των επιτελών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την οργάνωση του συνεδρίου στη Φλόριντα, παρά τον εποχικό κίνδυνο τυφώνων.

Ο τυφώνας «Αϊζακ» υποχρέωσε τους επιτελείς του κόμματος να συντμήσουν το πρόγραμμα του συνεδρίου κατά μία ημέρα, στοιχείο που σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές ήταν ευεργετικό για τον Μιτ Ρόμνεϊ, αφού απάλλαξε το πρόγραμμα από ορισμένες «ενοχλητικές» ομιλίες.

Παρά την επιχείρηση γοητείας της συζύγου του, πάντως, ο Μιτ Ρόμνεϊ θα δυσκολευθεί να προσεταιρισθεί τις γυναίκες ψηφοφόρους. Σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή του, ο Ρόμνεϊ δήλωσε ότι οι αμβλώσεις πρέπει να απαγορευθούν «εκτός από τις περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή αν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία ή τη ζωή της γυναίκας». O εκπρόσωπος του κόμματος εν συνεχεία προχώρησε σε διορθωτική δήλωση, αφαιρώντας τη φράση περί υγείας της γυναίκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή