Καθεστωτικοί φέρονται να έσφαξαν πάνω από εκατό αμάχους στη Χομς

Καθεστωτικοί φέρονται να έσφαξαν πάνω από εκατό αμάχους στη Χομς

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΗΡΥΤΟΣ. Με φρενήρεις ρυθμούς εξακολουθούν να αυξάνονται καθημερινά τα αθώα θύματα της διένεξης στη Συρία. Πριν ακόμα κοπάσει ο απόηχος του μακελειού στο πανεπιστήμιο στο Χαλέπι, για το οποίο κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξακολουθούν να αλληλοκατηγορούνται, πάνω από εκατό άμαχοι φέρονται να σφαγιάστηκαν χθες στα προάστια της Χομς. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, «άνδρες του τακτικού στρατού και φίλα προσκείμενοι στο καθεστώς παραστρατιωτικοί δολοφόνησαν 106 αμάχους στη συνοικία Μπασατίν Αλ Χασαουίγια». Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι οι στρατιώτες πυροβόλησαν, μαχαίρωσαν και πυρπόλησαν δεκάδες ανθρώπους, ενώ το Παρατηρητήριο ισχυρίζεται ότι διαθέτει πληροφορίες για τις οικογένειες που ξεκληρίστηκαν.

Πάντως, η ελεγχόμενη από το καθεστώς Ασαντ εφημερίδα Al Watan κάνει λόγο για «σημαντική προέλαση στα περίχωρα της Χομς» και «εκδίωξη των τρομοκρατών από την Μπασατίν Αλ Χασαουίγια». Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στην περιοχή, ωστόσο, επέμεναν ότι στη συγκεκριμένη συνοικία δεν υπήρχαν αντάρτες, ενώ το Παρατηρητήριο κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη να διερευνήσει την υπόθεση το συντομότερο.

Στο μεταξύ και ενώ ένας κάτοικος του τουρκικού χωριού Σεϊλαπινάρ τραυματίστηκε από αδέσποτα πυρά κατά τη διάρκεια μάχης μεταξύ Κούρδων αυτονομιστών και ισλαμιστών ανταρτών στη Ρας Αλ Αϊν στη συριακή πλευρά των συνόρων, η Ιορδανία εξέφρασε ανησυχία για την επόμενη μέρα της κατάρρευσης του καθεστώτος Ασαντ. «Θα υποχρεωθούμε να κλείσουμε τα σύνορά μας σε περίπτωση που η πτώση του συριακού καθεστώτος προκαλέσει ένα μαζικό κύμα προσφύγων προς τη χώρα μας», ξεκαθάρισε χθες ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ Ενσούρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή