Η κακοκαιρία στις ΗΠΑ αρχίζει να υποχωρεί

Η κακοκαιρία στις ΗΠΑ αρχίζει να υποχωρεί

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Καλύτερες ημέρες διαφαίνονται στον ορίζοντα για τις ΗΠΑ, που το τελευταίο διήμερο θύμιζαν κατάψυξη, με τους παγωμένους ανέμους να ρίχνουν τόσο πολύ τις θερμοκρασίες ώστε ακόμα και μία πολική αρκούδα στον ζωολογικό κήπο Λίνκολν Παρκ στο Σικάγο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο εσωτερικό, προκειμένου να γλιτώσει από το δριμύτατο ψύχος. Ακόμα και τώρα που η μετεωρολογική προβλέπει ηπιότερες θερμοκρασίες, η μέση θερμοκρασία θα είναι αρκετούς βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη από την προβλεπόμενη για την εποχή, ιδιαίτερα στις μεσοδυτικές πολιτείες.

Ομως, κατά τις τελευταίες ημέρες οι ΗΠΑ μετατράπηκαν σε μια απέραντη κατάψυξη. Το κρύο ήταν τόσο που στο Κεντάκι ένα δραπέτης, ο οποίος είχε καταφέρει να αποδράσει, αποφάσισε ότι καλύτερα θα ήταν να παραδοθεί και να επιστρέψει στη ζέστη της φυλακής. Σε κάποια σημεία των μεσοδυτικών πολιτειών το θερμόμετρο προσέγγισε τους -26 βαθμούς Κελσίου, όσο δηλαδή δείχνει τον χειμώνα στις ακτές της Ανταρκτικής και βέβαια πολύ χαμηλότερα από τη θερμοκρασία που επικρατεί μέσα σε μια οικιακή κατάψυξη. Χαμηλές θερμοκρασίες-ρεκόρ έσπασαν και σε Αλαμπάμα, Τζόρτζια, Τενεσί, Αρκάνσας, Μίσιγκαν, Μέριλαντ, Οχάιο, Πενσιλβάνια και Νέα Υόρκη.

Βέβαια, το ψύχος έσπασε όλα τα ρεκόρ στην πόλη Εμπάρας της Μινεσότα, όπου ο υδράργυρος «κόλλησε» στους -37 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτήν που κατέγραψε το Μαρς Ρόβερ στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.

Και φυσικά με τον κακό καιρό επήλθε το χάος στις μετακινήσεις. Την Τετάρτη, παραδείγματος χάρη, ακυρώθηκαν 551 πτήσεις και καθυστέρησαν 206, ενώ περισσότεροι από 500 επιβάτες σιδηροδρομικών συρμών με προορισμό το Σικάγο αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα τους μέσα στα τρένα στο βόρειο Ιλινόι καθώς τουλάχιστον τρεις συρμοί καθηλώθηκαν λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και του δριμύτατου ψύχους.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες φαίνεται να ταλαιπώρησαν ακόμα και τους συνηθισμένους στα κρύα Καναδούς. Η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές του Οντάριο έπεσε στους -30 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δεκάδες πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο Πίρσον. Επίσης, άκρως επικίνδυνοι, λόγω του πάγου, ήταν και πολλοί δρόμοι σε Τορόντο και Οτάβα.

Στις ΗΠΑ, θερμοκρασίες «κατάψυξης» καταγράφηκαν και στις κλιματικά ηπιότερες νότιες πολιτείες. Στη Φλόριντα προσωρινά το θερμόμετρο έδειξε κάτω από το μηδέν, ενώ η Ατλάντα και η Τζόρτζια είχαν θερμοκρασίες χαμηλότερες από τον μέσο όρο της εποχής κατά 25 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή