ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αισιόδοξος ο Τζαβάντ Ζαρίφ για σύναψη τελικής συμφωνίας

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Αισιόδοξη στάση απέναντι στη σύναψη τελικής συμφωνίας σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν συνεχίζει να διατηρεί ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Τζαβάντ Ζαρίφ, σχολιάζοντας σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι οι διαπραγματεύσεις «προχωρούν σε κλίμα ισχυρής πολιτικής θέλησης», ενώ τόνισε ότι οι πολύωρες συνομιλίες ανάμεσα στην ομάδα των έξι δυνάμεων P5+1 είχαν «θετικά αποτελέσματα». Ο υφυπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με την αξιωματούχο της Ε.Ε. Χέλγκα Σμιτ, αναπληρώτρια της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον και οι συνομιλίες τους θα διαρκέσουν δύο ημέρες. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρτσίε Αφκαμ διευκρίνισε ότι υπάρχουν ορισμένα πολιτικά ζητήματα που χρήζουν επίλυσης, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή στις 20 Ιανουαρίου η προσωρινή συμφωνία που αποφασίστηκε τον Νοέμβριο. Ο Ζαρίφ τόνισε ότι το Ιράν έχει σοβαρές προθέσεις για τη διαπραγματευτική διαδικασία που θα ξεκινήσει αφού η προσωρινή συμφωνία τεθεί σε ισχύ.

«ΕΦΥΓΕ» Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ευθανασία για τον Εμιλ Πάουβελς

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Με ευθανασία αποφάσισε να πεθάνει ο Εμιλ Πάουβελς, ο «γηραιότερος αθλητής» της Ευρώπης σε ηλικία 95 ετών, γιορτάζοντας με σαμπάνια την τελευταία ημέρα πριν του χορηγηθεί η ένεση. Ο Πάουβελς δήλωσε ότι δεν φοβόταν καθόλου τον θάνατο και ότι δεν μετάνιωνε που θα «αποχωρήσει» με αυτόν τον τρόπο. Κλινήρης λόγω καρκίνου στο στομάχι σε τελευταίο στάδιο, ο Βέλγος αθλητής απεβίωσε στο σπίτι του με την οικογένειά του πάντα στο πλευρό του. Ο γιος του Εντι σχολίασε στο δίκτυο VTM ότι συμφωνούσε απόλυτα με την απόφαση του πατέρα του να φύγει από τη ζωή, αφού δεν υπήρχαν ελπίδες για βελτίωση της υγείας του. Η υγεία του είχε επιδεινωθεί μετά το τελευταίο του επίτευγμα. Τον Μάρτιο του 2013 είχε κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 60 μέτρα στο πρωτάθλημα βετεράνων κλειστού στίβου.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Τρόφιμα με εντομοκτόνο

ΤΟΚΙΟ. Πάνω από χίλια άτομα δηλητηριάστηκαν μετά την κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων, που είχαν μολυνθεί από ένα εντομοκτόνο φυτοφάρμακο στην Ιαπωνία. Πολίτες ανέφεραν εμετούς και διάρροιες, καθώς και άλλα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, ύστερα από την κατανάλωση προϊόντων της Aqlifoods, θυγατρικής εταιρείας της Maruha Nichiro Holdings, της μεγαλύτερης εταιρείας θαλασσινών της χώρας. Πάνω από διακόσια θύματα κατοικούν στο νησί Χοκάιντο, ενώ στην περιφέρεια της δυτικής Οσάκα ένα βρέφος εννέα μηνών νοσηλεύτηκε τη Δευτέρα με εμετούς. Το σκάνδαλο αναμένεται να λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Ιαπωνία, αφού ύστερα από έρευνα εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα μαλαθείου στην κρούστα των κατεψυγμένων κροκετών, που διέθετε η εταιρεία στο εμπόριο. Οι τοπικές αρχές υποψιάζονται ότι πρόκειται για δολιοφθορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή