Κατάρρευση της Ε.Ε. υπόσχεται η Λεπέν

Κατάρρευση της Ε.Ε. υπόσχεται η Λεπέν

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Την κατάρρευση της Ε.Ε. υποσχέθηκε χθες να προωθήσει με κάθε τρόπο η πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, το κόμμα της οποίας αναμένεται να καταγράψει σημαντικά ποσοστά στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ενισχύοντας το φάσμα δημιουργίας ισχυρού ευρωσκεπτικιστικού μπλοκ στο Στρασβούργο. «Πώς να βελτιώσουμε την Ε.Ε.; Οδηγώντας την στην κατάρρευση. Ενα πράγμα περιμένω από το ευρωπαϊκό σύστημα: να εκραγεί. Πρέπει να περιμένουμε την πτώση και αν είναι δυνατόν να την επισπεύσουμε, ώστε να πραγματωθεί το όραμα μιας Ευρώπης ελεύθερων κρατών. Για να επιτευχθεί αυτό, η πλειονότητα των σημερινών ευρωπαϊκών θεσμών πρέπει να εκλείψει», είπε η κ. Λεπέν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα του κόμματός της, στο παρισινό προάστιο της Ναντέρ. Η Λεπέν έχει συνάψει συμμαχία με τον Ολλανδό ακροδεξιό ευρωσκεπτικιστή Χερτ Βίλντερς, με στόχο τη δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας, που ίσως περιλαμβάνει και το βελγικό Φλαμς Μπελάνγκ, την ιταλική Λέγκα του Βορρά και το αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το Εθνικό Μέτωπο μπορεί να εξασφαλίσει 24% των ψήφων στις ευρωεκλογές και να αναδειχθεί πρώτο κόμμα της αναμέτρησης.

Στο μεταξύ, δικαστική νίκη είχε χθες ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος επέτυχε με την άμεση προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας την επικύρωση της απόφασης να απαγορευθούν στον αμφιλεγόμενο κωμικό Ντιεντονέ, γνωστό για τον αντισημιτισμό του, οι παραστάσεις του στην πόλη της Νάντης. Είχε προηγηθεί απόφαση διοικητικού δικαστηρίου που απέρριπτε το σχετικό αίτημα για απαγόρευσή τους από το υπουργείο Εσωτερικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή