Γαλλία: Ο πρόεδρος Ολάντ αρνήθηκε να μιλήσει για την προσωπική του ζωή

Γαλλία: Ο πρόεδρος Ολάντ αρνήθηκε να μιλήσει για την προσωπική του ζωή

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου για την ερωτική σχέση που φέρεται να διατηρεί με μια ηθοποιό, αρνήθηκε σήμερα να συζητήσει την προσωπική ζωή του, τονίζοντας ωστόσο ότι σκοπεύει να διευκρινίσει το θέμα όσον αφορά τη θέση της πρώτης κυρίας πριν από την επίσημη επίσκεψη του στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Φεβρουάριο.

Η «επίσημη» σύντροφος του Γάλλου προέδρου, η 48χρονη δημοσιογράφος Βαλερί Τριερβελέρ, εισήχθη σε νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό την περασμένη Παρασκευή, μετά το δημοσίευμα του περιοδικού Closer που αποκάλυψε ότι ο Ολάντ διατηρούσε σχέση με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ.

"Ο καθένας στην προσωπική του ζωή μπορεί να περάσει δοκιμασίες. Αυτή είναι και η δική μας περίπτωση. Πρόκειται για οδυνηρές στιγμές. Όμως έχω μία αρχή, ότι η προσωπική ζωή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται στην ιδιωτική σφαίρα, με σεβασμό στην ιδιωτικότητα του καθενός», είπε ο Ολάντ όταν ρωτήθηκε αν η Τριερβελέρ παραμένει ακόμη «πρώτη κυρία» της Γαλλίας.

Η σημερινή συνέντευξη τύπου «δεν είναι ούτε ο κατάλληλος τόπος ούτε ο κατάλληλος χρόνος (για να συζητηθεί το θέμα). Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις για το θέμα αυτό σήμερα, όμως θα το κάνω πριν (από το ταξίδι στις ΗΠΑ)» στις 11 Φεβρουαρίου, συνέχισε, αρνούμενος να απαντήσει εάν ζει ακόμη με τη δημοσιογράφο.

Όσον αφορά το δημοσίευμα του Closer, ο Ολάντ εξέφρασε την «έντονη αγανάκτησή» του, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του περιοδικού.

Τέλος, σε ερώτηση για την ασφάλειά του, θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη του περιοδικού ότι επισκεπτόταν την Γκαγιέ στο διαμέρισμά της με ένα σκουτεράκι, συνοδευόμενος μόνο από έναν σωματοφύλακα, είπε ότι είναι «διασφαλισμένη πλήρως».

"Η ασφάλειά μου διασφαλίζεται παντού, κάθε στιγμή, στις επίσημες μετακινήσεις μου, στη Γαλλία, στο Παρίσι και σε όλον τον κόσμο ή στις ιδιωτικές μετακινήσεις μου, αναπόφευκτα όμως (στη δεύτερη περίπτωση) η προστασία δεν είναι τόσο ισχυρή», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή