Επαινοι για τις δημοσιονομικές πρωτοβουλίες Ολάντ

Επαινοι για τις δημοσιονομικές πρωτοβουλίες Ολάντ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Επαίνους για τις δημοσιονομικές πρωτοβουλίες του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν χθες Γάλλοι επιχειρηματίες, αλλά και εκπρόσωπος του γερμανικού CDU της καγκελαρίου Μέρκελ.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε δραστικές περικοπές των κρατικών δαπανών και μείωση της εταιρικής φορολογίας στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, αποφεύγοντας παράλληλα να αναφερθεί συγκεκριμένα στην προσωπική του ζωή και τις αποκαλύψεις για ερωτική του σχέση με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ.

Τα σχέδια του Ολάντ για περικοπές δαπανών ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2015-17 και μειώσεις εργοδοτικών εισφορών ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αριστεράς, που χαρακτήρισε τις προτάσεις «βίαιη μετατόπιση προς τα Δεξιά».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο επικεφαλής της γαλλικής ένωσης βιομηχανιών MEDEF, Πιλέρ Γκατάζ, λέγοντας: «Πρόκειται για μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Γαλλία αρχίζει να συνειδητοποιεί την πραγματικότητα». Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του γερμανικού CDU, δεύτερος τη τάξει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στην Μπούντεσταγκ, Αντρέας Σόκενχοφ, είπε: «Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ολάντ σηματοδοτούν την επιλογή νέων, ορθών προτύπων. Ολα εξαρτώνται τώρα από την εφαρμογή τους».

Στο μεταξύ, φήμες κυκλοφόρησαν χθες στο γαλλικό Διαδίκτυο, που θέλουν τη Ζιλί Γκαγέ να εγκυμονεί παιδί του Ολάντ. Αφού η «είδηση» έκανε τον γύρο γαλλικών ιστοσελίδων, προσεκτικοί παρατηρητές επεσήμαναν ότι η ανεπιβεβαίωτη φήμη προήλθε από μία και μόνη ανάρτηση στον λογαριασμό Facebook στελέχους του κινήματος κατά του γάμου ομοφυλοφίλων.

«Λαβράκι» έβγαλε, όμως, η πάντα καλά πληροφορημένη εφημερίδα Le Canard Enchaine, σύμφωνα με την οποία η Ζιλί Γκαγέ -την οποία κακεντρεχείς δημοσιογράφοι έχουν βαφτίσει «δεύτερη κυρία»- είχε διορισθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Βίλα Μεντισί.

Η Βίλα Μεντισί είναι μέγαρο γαλλικής ιδιοκτησίας στο κέντρο της Ρώμης, δίπλα στους εκπληκτικούς Κήπους Μποργκέζε, η οποία λειτουργεί ως ξενώνας Γάλλων καλλιτεχνών που επιθυμούν να διαμείνουν για κάποιο διάστημα στην Αιώνια Πόλη. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου επιλέγουν τους εκάστοτε ενοίκους του μεγάρου.

Σε χθεσινές της δηλώσεις, η υπουργός Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί ανακοίνωσε ότι ο διορισμός της Γκαγέ, που είχε αποφασισθεί ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί. Η κ. Φιλιπετί αρκέστηκε να διαψεύσει τον διορισμό, με χαρακτηριστικά λακωνικό τρόπο.

Στο μεταξύ, νοσηλευόμενη σε νοσοκομείο της γαλλικής πρωτεύουσας παρέμενε και χθες η επίσημη σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, Βαλερί Τριρβελέρ, που εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή -ημέρα κυκλοφορίας του επίμαχου τεύχους του περιοδικού Closer- με συμπτώματα άγχους και υπερκόπωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δημοτικότητα του Ολάντ, με τις θετικές γνώμες να κυμαίνονται στο 24%, δεν επλήγη από την «υπόθεση Γκαγέ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή