ΣYNTOMA (16/1/14)

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέσμευση του Αμερικανου ΥΠΕΞ για συμφωνία

Συγγνώμη Ισραηλινού υπουργού για δηλώσεις κατά του Τζον Κέρι

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στην υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας στη Μέση Ανατολή δεσμεύθηκε χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, υποβαθμίζοντας τη διένεξη που ξέσπασε με αφορμή προσβλητικές δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας, Μοσέ Γιααλόν, εις βάρος του Αμερικανού υπουργού. Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, ο κ. Γιααλόν χαρακτήρισε την επιμονή του Κέρι για ειρηνευτική συμφωνία «εμμονή ανδρός, που πάσχει από μεσσιανικό σύνδρομο». Ο χαρακτηρισμός αυτός προκάλεσε την οργή της Ουάσιγκτον, που περιέγραψε τις δηλώσεις Γιααλόν «προσβλητικές». Ο κ. Κέρι αποδέχθηκε χθες τη συγγνώμη του κ. Γιααλόν, υπογραμμίζοντας ότι τίποτα δεν θα εμποδίσει την πορεία προς την ειρήνη.

Οι ιερόδουλες στο ισπανικό νησί Ιμπιζα

Ιδρυσαν συνδικαλιστικό όργανο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Οι ιερόδουλες στο ισπανικό τουριστικό νησί της Ιμπιζα δημιούργησαν ένα συνδικαλιστικό όργανο, προκειμένου να πληρώνουν φόρους και να κερδίζουν κοινωνικά επιδόματα. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους σωματείο στη χώρα. Εντεκα γυναίκες δηλώθηκαν στις τοπικές αρχές ως μέλη της συγκεκριμένης ένωσης, που παρέχει σεξουαλικές υπηρεσίες. «Είμαστε πρωτοπόροι», ανέφερε η εκπρόσωπός τους Μαρία Ζοσέ Λόπες. Ολες οι κοπέλες είναι ηλικίας 20 έως 30 ετών από την Ισπανία, την Ιταλία και την «Ανατολή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Λόπες. Η 42χρονη εκπρόσωπος δεν είναι ιερόδουλος, αλλά εντάχθηκε στο σωματείο για να λειτουργεί ως εθελόντρια υπεύθυνη Τύπου, με δεδομένο ότι οι γυναίκες δεν θέλουν να έχουν επαφές με τα ΜΜΕ.

Τουλάχιστον 75 νεκροί από μπαράζ επιθέσεων

Λουτρό αίματος χθες στο Ιράκ

ΒΑΓΔΑΤΗ. Τουλάχιστον 75 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από μια σειρά επιθέσεων στο Ιράκ, με αποτέλεσμα η χθεσινή να είναι μία από τις αιματηρότερες ημέρες των τελευταίων μηνών στη χώρα. Στο σοβαρότερο επεισόδιο, έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια κηδείας κατά την οποία συγγενείς και φίλοι θρηνούσαν για τον θάνατο σουνίτη φιλοκυβερνητικού μουσουλμάνου, μέλους παραστρατιωτικής ομάδας, πριν από δύο ημέρες. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 16 στη Σατούμπ, ένα χωριό νότια της Μπακούμπα. Στο βορειοδυτικό Ιράκ οι δράστες εκτόξευσαν βόμβες στην άκρη του δρόμου κοντά σε γέφυρα, νότια της Μοσούλης, την ώρα που περνούσε στρατιωτική περιπολία. Εξι στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, έξι εκ των οποίων ήταν άμαχοι. Παράλληλα, ένοπλοι σκότωσαν επτά οδηγούς φορτηγών, απήγαγαν δύο και πυρπόλησαν τρία οχήματα στη σιιτική περιοχή Μααμίλ, στα ανατολικά προάστια της Βαγδάτης. Δύο χρόνια μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, η βία έχει ανέλθει πάλι στα υψηλότερα επίπεδα της αιματοχυσίας, της περιόδου 2006-07, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή