Κόσοβο: Θύμα δολοφονίας δημοτικός σύμβουλος και πρώην υποψήφιος δήμαρχος

Κόσοβο: Θύμα δολοφονίας δημοτικός σύμβουλος και πρώην υποψήφιος δήμαρχος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέλος του νεοσυσταθέντος δημοτικού συμβουλίου της βόρειας Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Ντιμίτριε Γιανιτσίεβιτς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης χωρίς σημάδια ζωής.

Το θύμα ήταν υποψήφιος δήμαρχος της βόρειας Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με το Ανεξάρτητο Φιλελεύθερο Κόμμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τα κίνητρα και το δράστη του εγκλήματος.

Η αστυνομία του Κοσόβου αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία για τη δολοφονία στη διάρκεια της μέρας.

Ο Ντιμίτριε Γιανιτσίεβιτς ήταν 35 χρονών, πατέρας τριών παιδιών και η σύζυγός του είναι έγκυος στο τέταρτο.

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, το θύμα στο παρελθόν είχε δεχθεί αρκετές φορές επιθέσεις και είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί σε οχήματά του.

Η Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, διχοτομημένη πόλη, χωρίζεται σε αλβανικό (νότιο) και σερβικό (βόρειο) τμήμα από τη γέφυρα του ποταμού Ίμπαρ.

Η αρμόδια για το Κόσοβο υπηρεσία της κυβέρνησης της Σερβίας καταδίκασε οξύτατα, με ανακοίνωσή της, τη δολοφονία του μέλους του δημοτικού συμβουλίου στη βόρεια Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα και του Ανεξάρτητου Φιλελεύθερου Κόμματος, Ντιμίτριε Γιανιτσίεβιτς.

Η υπηρεσία της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο ζήτησε από την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) και τη διεθνή κοινότητα να διαλευκάνουν άμεσα το έγκλημα και να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη.

«Ο εντοπισμός των δραστών είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των πολιτών στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα και σε ολόκληρη την επαρχία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τη δολοφονία καταδίκασε και το Ανεξάρτητο Φιλελεύθερο Κόμμα (SLS), σερβικό κόμμα του Κοσόβου, στέλεχος του οποίου ήταν το θύμα.

«Καλούμε τα αρμόδια όργανα το συντομότερο δυνατό να βρουν και να τιμωρήσουν τους δράστες της άνανδρης πράξης» τονίζεται στην ανακοίνωση του SLS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή