Ξεπέρασαν τους 1.000 σε δύο εβδομάδες οι νεκροί από τις μάχες ανταρτών-τζιχαντιστών

Ξεπέρασαν τους 1.000 σε δύο εβδομάδες οι νεκροί από τις μάχες ανταρτών-τζιχαντιστών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ των 1.069 νεκρών βρίσκονται 608 αντάρτες, 312 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ, το οποίο συνδέεται με την Αλ Κάιντα) και 130 πολίτες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα υπόλοιπα 19 θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί, σύμφωνα και πάλι με το Παρατηρητήριο.

Μεταξύ των 130 πολιτών που σκοτώθηκαν, οι 21 εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε ένα νοσοκομείο παίδων του Χαλεπιού το οποίο χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές ως βάση. Η πλειονότητα των υπολοίπων πολιτών έχασε τη ζωή της σε ανταλλαγές πυρών ή σε επιθέσεις που διέπραξε η ΙΚΙΛ.

Επίσης όσον αφορά τους αντάρτες που έχασαν τη ζωή τους, οι 99 εκτελέστηκαν από την οργάνωση ΙΚΙΛ.

Οι αντάρτες εκτέλεσαν από την πλευρά τους 56 μέλη της ΙΚΙΛ που είχαν αιχμαλωτίσει, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

Εξάλλου και σήμερα μαίνονταν οι συγκρούσεις μεταξύ της ΙΚΙΛ και ανταρτικών οργανώσεων στην Σαράκεμπ, στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική αυτή οργάνωση. Χθες οι αντάρτες είχαν σκοτώσει έναν επικεφαλής των τζιχαντιστών στην ίδια πόλη.

Οι μάχες μαίνονται από την Τρίτη στην Σαράκεμπ, τελευταίο προπύργιο της ΙΚΙΛ στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Παράλληλα ο διεθνής μεσολαβητής για την Συρία Λάχνταρ Μπραχίμι ανακοίνωσε σήμερα ότι μια οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης, το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο, που ορισμένοι αντάρτες θεωρούν βιτρίνα του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, αποφάσισε να μην λάβει μέρος στην ειρηνευτική σύνοδο για την Συρία, η οποία είναι γνωστή ως «Γενεύη 2» και θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελβετία.

Ο Μπραχίμι σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι σέβεται την απόφαση της οργάνωσης αυτής να μην μετάσχει στην αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης στις συνομιλίες, αλλά σημείωσε ότι λυπάται βαθύτατα γι' αυτό. Ο Μπραχίμι αναμένεται να ανακοινώσει την σύσταση των δύο αντιπροσωπειών στις συνομιλίες, οι οποίες προβλέπεται να αρχίσουν στις 22 Ιανουαρίου.

Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο είναι επίσης γνωστό με την ονομασία Εθνική Συντονιστική Επιτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή