Ε.Ε: Θα άρει κυρώσεις που επιβάλλει στο Ιράν

Ε.Ε: Θα άρει κυρώσεις που επιβάλλει στο Ιράν

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα άρει στις 20 Ιανουαρίου μια σειρά οικονομικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν, μόλις λάβει επιβεβαίωση ότι τίθεται σε ισχύ από την ιρανική πλευρά η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ανακοίνωσαν σήμερα ευρωπαϊκές πηγές.

Μόλις η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επαληθεύσει την εφαρμογή από το Ιράν της συμφωνίας, κάτι που αναμένεται ως το απόγευμα της Δευτέρας, «η ΕΕ θα οριστικοποιήσει το νομικό έγγραφο» που αίρει όπως προβλέπεται μια σειρά κυρώσεων «και θα το εφαρμόσει την ίδια ημέρα», διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.

Η Τεχεράνη και η Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι η προσωρινή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που προβλέπει τον περιορισμό του εμπλουτισμού ουρανίου από την Τεχεράνη με αντάλλαγμα την άρση κάποιων κυρώσεων, θα ισχύσει από την 20ή Ιανουαρίου.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, μια σειρά κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ σε βάρος του Ιράν, κυρίως όσον αφορά τις μεταφορές και την ασφάλεια των ιρανικών εξαγωγών αργού πετρελαίου και την εισαγωγή πετροχημικών προϊόντων από το Ιράν, θα αρθούν για έξι μήνες, δηλαδή ως τα μεσάνυχτα της 20ής Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή