H Μισέλ Ομπάμα γιoρτάζει τα πεντηκοστά της γενέθλια με πάρτι

H Μισέλ Ομπάμα γιoρτάζει τα πεντηκοστά της γενέθλια με πάρτι

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελειοποίησε τις τενιστικές της κινήσεις, διαρκώς βελτιώνει τις στάσεις της στη γιόγκα, γευματίζει με τις φιλενάδες της, ωθεί τις κόρες της να ασχολούνται με τον αθλητισμό, ενώ την εβδομάδα που πέρασε, μιλώντας για τα θαύματα της σύγχρονης δερματολογίας δεν έκρυψε ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να κάνει μπότοξ.

Η Μισέλ Ομπάμα είναι για πολλούς η επιτομή της σύγχρονης, αστής, μεσήλικης Αμερικανίδας. Απολαμβάνει τον αυστηρά προσωπικό της χρόνο και βέβαια ανησυχεί για το τι κάνουν τα παιδιά της, ιδιαίτερα επειδή η δεκαπεντάχρονη Μαλία κάνει παρέα με αγόρια έναν χρόνο μεγαλύτερά της. Εξίσου ευχαριστιέται να ασχολείται με τον κήπο, όπου βέβαια έχει σημαντική βοήθεια.

Σήμερα το βράδυ η κυρία Μισέλ Ομπάμα πρόκειται να γιορτάσει τα πεντηκοστά της γενέθλια στον Λευκό Οίκο. Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της θα απολαύσουν θαυμάσια γλυκίσματα, θα χορέψουν με την καρδιά τους και, αν ευσταθούν οι φήμες, θα ξεφαντώσουν με την Μπιγιονσέ. Για μοναδική φορά, τα φώτα της επικαιρότητας θα αποστραφούν από τον σύζυγό της και θα φωτίσουν μόνο την ίδια. Παρά τα αρχικά της παράπονα για την καθημερινότητα και την απομόνωση στον Λευκό Οίκο, η Μισέλ Ομπάμα κατάφερε να δημιουργήσει για τον εαυτό της μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ζωή και μια πολιτική ατζέντα όπου περιλαμβάνονται θέματα όπως η εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, όμως, διατηρεί υψηλά τα τείχη που προστατεύουν τον ιδιωτικό της βίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις συνεντεύξεις μελών του προσωπικού, φίλων και γονέων των συμμαθητών της Μαλία και της Σάσα, δεν υπάρχουν αναφορές στη ζωή της Μισέλ στην προεδρική κατοικία.

Μουσεία και ταινίες

Η Μισέλ Ομπάμα κατέβαλε προσπάθειες ώστε να μην αυτοπροσδιοριστεί ούτε να προσδιορίσει τον ρόλο της με βάση το χρώμα του δέρματός της, παρότι γνωρίζει ότι είναι πρότυπο και μέντορας για τα φτωχά παιδιά των μειονοτήτων και μάλιστα έχει οικοδομήσει μεγάλο μέρος της πολιτικής της ατζέντας έχοντας αυτά στο επίκεντρο.

Οι Ομπάμα και τα δύο κορίτσια τους συνήθως τρώνε μαζί στον Λευκό Οίκο όπου ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία διοργανώνουν μικρά δείπνα με φίλους, αρθρογράφους και άλλους. Το τυπικό μενού είναι γαρίδες με τομάτες και πιπεριές, φιλέτο με πατάτες και διάφορες πίτες ως επιδόρπιο. Δεν σερβίρεται καθόλου ψωμί. Η πρώτη κυρία συχνά, εξάλλου, επισκέπτεται και τα πιο μoδάτα εστιατόρια της Ουάσιγκτον όπως το Ζaytinya που ειδικεύεται στην ελληνική, την τουρκική και τη λιβανέζικη κουζίνα.

Η Μισέλ συχνά επισκέπτεται μουσεία και παρακολουθεί τις προβολές ταινιών στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα, προτιμά τις ταινίες που επεξεργάζονται θέματα όπως η φτώχεια και ο αγώνας για τη ζωή. Την εβδομάδα που πέρασε παρακολούθησε την ταινία «Η αναπόφευκτη ήττα του Μίστερ και Πιτ», μια ιστορία για τα φτωχά παιδιά στη Νέα Υόρκη. Οσον αφορά την κόμμωσή της, οι αφέλειες του 2013 ανήκουν στο παρελθόν. Οπως μάλιστα δήλωσε πριν από ένα χρόνο σε τηλεοπτική εκπομπή, «αυτή είναι η κρίση της μέσης ηλικίας που περνάω. Δεν με άφησαν να πάρω σπορ αυτοκίνητο. Δεν με αφήνουν να κάνω επικίνδυνα αθλήματα, ε, είπα να κόψω τις αφέλειες». Μπορεί βέβαια να μην ασχολείται με ακραία σπορ, ασχολείται όμως με τον αθλητισμό, το τένις και τη γιόγκα, ενώ, σε αντίθεση με τις προηγούμενες πρώτες κυρίες των ΗΠΑ, δεν ταξιδεύει πολύ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή