ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Τουλάχιστον 18 νεκροί σε συνωστισμό σε κηδεία πνευματικού ηγέτη (εικόνες)

dawoodibohr_1
dawoodibohr
dawoodibohr_2
indiastampe
indiastampe_1

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια άτακτης φυγής που προκλήθηκε απο τον μεγάλο συνωστισμό παραβρισκόμενων στη κηδεία ενός μουσουλμάνου θρησκευτικού ηγέτη στη Βομβάη, έγινε γνωστό το Σάββατο από το πρακτορείο ειδήσεων IANS.
Η άτακτη φυγή που προκάλεσε το θάνατο τόσων ανθρώπων σημειώθηκε νωρίς το Σάββατο, όταν χιλιάδες οπαδοί της θρησκευτικής κοινότητας «Νταουντί Μποχρά» είχαν συγκεντρωθεί για να θρηνήσουν τον πνευματικό τους ηγέτη, Σιέτνα Μοχάμεντ Μπουρχανουντίν. Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων τουλάχιστον 18 πτώματα μεταφέρθηκαν στα δύο νοσοκομεία της περιοχής. Άλλοι είκοσι άνθρωποι που υπέστησαν τραυματισμούς πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία ενώ τρεις πιο σοβαρά τραυματισμένοι παραμένουν για νοσηλεία.

Η θρησκευτική ομάδα «Νταουντί Μποχρά» είναι μια αίρεση σιιτών μουσουλμάνων της Ινδίας που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Ο Σιέτνα Μοχάμεντ Μπουρχανουντίν ο πνευματικός ηγέτης αυτής της θρησκευτικής κοινότητας, πέθανε από καρδιακή προσβολή την Παρασκευή σε ηλικία 102 ετών.