Για «ξένες δυνάμεις» πίσω από την πολύνεκρη επίθεση στην Καμπούλ κάνει λόγο το Αφγανιστάν

Για «ξένες δυνάμεις» πίσω από την πολύνεκρη επίθεση στην Καμπούλ κάνει λόγο το Αφγανιστάν

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξένες μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται «πίσω» από την επίθεση καμικάζι που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους το βράδυ της Παρασκευής στην Καμπουλ, υποστήριξε σήμερα το αφγανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, του οποίου προεδρεύει ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, μια κατηγορία η οποία φαίνεται πως έχει στόχο το γειτονικό Πακιστάν.

«Τέτοιες επιθέσεις, τόσο περίπλοκες και μελετημένες, δεν μπορεί να είναι έργο μόνο των Ταλιμπάν», αναφέρει η αφγανική προεδρία σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Το Συμβούλιο εκτιμά πως «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών (…) βρίσκονται πίσω από τέτοιες επιθέσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση, που φαίνεται πως υπονοεί τις πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών (ISI).

Η Καμπούλ κατηγορεί τακτικά το γειτονικό Πακιστάν ότι υποστηρίζει τους Ταλιμπάν για να υπερασπιστεί τα στρατηγικά συμφέροντά του στην περιοχή, κάτι που το Ισλαμαμπάντ αρνείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή