Le Soir: «Ο Ερντογάν επιχειρεί να αντιστρέψει το επικριτικό κλίμα με το ταξίδι στις Βρυξέλλες»

Le Soir: «Ο Ερντογάν επιχειρεί να αντιστρέψει το επικριτικό κλίμα με το ταξίδι στις Βρυξέλλες»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρθρο με θέμα την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες, η οποία συνοδεύτηκε από διαδήλωση οπαδών του στην πόλη, δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Le Soir».

«Σε επίσκεψη στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος γνωρίζει τη σοβαρότερη πολιτική κρίση της θητείας του εδώ και 11 χρόνια, επιχειρεί να αντιστρέψει το επικριτικό κλίμα που προκάλεσε η πρόσφατη πολύ αμφισβητούμενη δικαστική μεταρρύθμιση του» αναφέρει η εφημερίδα.

«Περίπου 3.000 διαδηλωτές, οπαδοί του πρωθυπουργού, συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα βράδυ στην πλατεία Στεφανί, για να δείξουν την υποστήριξή τους στον Ερντογάν, που επισκέπτεται τις Βρυξέλλες δύο ημέρες. Ο πρωθυπουργός απεύθυνε εξάλλου σύντομο χαιρετισμό στο πλήθος. Δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο» επισημαίνει.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν προσέλθει από όλο το Βέλγιο, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Στεφανί γύρω στις 20:00, για να περιμένουν την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού.

Η επίσκεψη του Ερντογάν στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η πρώτη εδώ και πέντε χρόνια, είχε αρχικώς σχεδιαστεί για να αναδείξει την βελτίωση της σχέσης Τουρκίας – ΕΕ. Το σκάνδαλο διαφθοράς όμως που διαταράσσει το καθεστώς της Άγκυρας αναστάτωσε και την ημερήσια διάταξη της επίσκεψης, καταλήγει το δημοσίευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή