Ενταση για τις αμβλώσεις στη Γαλλία

Ενταση για τις αμβλώσεις στη Γαλλία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Λιγότερο από ένα χρόνο μετά τον διχασμό της γαλλικής κοινωνίας για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, νέα ένταση έχει προκύψει στη Γαλλία εξαιτίας του νομοσχεδίου που διευρύνει το δικαίωμα στις αμβλώσεις, την ώρα που η γειτονική Ισπανία εξετάζει ένα νομοσχέδιο που περιορίζει σημαντικά την εκούσια διακοπή εγκυμοσύνης.

Οι οπαδοί της τροποποίησης του νόμου του 1975 που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις στη Γαλλία έχουν τεθεί αντιμέτωποι με αυτούς που επιθυμούν να διατηρηθούν οι ειδικές προϋποθέσεις που όρισε.

Δύο ημέρες έπειτα από μια διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και στην οποία συμμετείχαν πολλές χιλιάδες άνθρωποι που αντιτίθενται στο δικαίωμα στις αμβλώσεις, η γαλλική Εθνοσυνέλευση αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα να συζητεί την τροποποίηση του νόμου που προβλέπει να καταργηθεί η προϋπόθεση ότι μια γυναίκα θα πρέπει να βρίσκεται σε «κατάσταση κινδύνου» για να καταφύγει στην άμβλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή