Συρία: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας

Συρία: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Η Συρία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να υπερασπιστεί τον εαυτό της με τους τρόπους που θεωρεί κατάλληλους, τόνισε σήμερα στη διάσκεψη Γενεύη 2 ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ.

Ο Σύρος υπουργός κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να στέλνει όπλα στη Συρία και να υποστηρίζει την τρομοκρατία, απηύθυνε έκκληση για άρση των κυρώσεων και προειδοποίησε ότι ο πόλεμος «δε θα σταματήσει στη Συρία, αλλά θα επηρεάσει όλες τις γειτονικές χώρες».

«Ορισμένες χώρες που συμμετέχουν στη διάσκεψη έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα», πρόσθεσε ο Μουάλεμ, ο οποίος χαρακτήρισε τη συριακή αντιπολίτευση «προδότες».

«Η συριακή (κυβερνητική) αντιπροσωπεία είναι εδώ για να εκπροσωπήσει τον λαό, τοω στρατό και τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ», υπογράμμισε.

Ο Σύρος υπουργός κάλεσε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη διάσκεψη να λάβουν μια καθοριστική απόφαση για την πάταξη της τρομοκρατίας και της έναρξης πολιτικής διαδικασίας.

«Κανένας δεν μπορεί να παράσχει ή να αποσύρει τη νομιμοποίηση του σύρου προέδρου παρά μόνον οι ίδιοι οι Σύροι. Είναι δικαίωμά τους και καθήκον τους», τόνισε.

Ο Μουάλεμ διαπληκτίσθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ζητώντας περισσότερο χρόνο στο βήμα.

«Έχω το δικαίωμα να παρουσιάσω τη συριακή εκδοχή εδώ», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή