Απειλητικά μηνύματα για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σότσι σε Ολυμπιακές Επιτροπές

Απειλητικά μηνύματα για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σότσι σε Ολυμπιακές Επιτροπές

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλεκτρονικά μηνύματα με απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τους επικείμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, ανακοίνωσαν σήμερα ότι έλαβαν οι Ολυμπιακές Επιτροπές της Γερμανίας και της Ιταλίας, ενώ παρόμοιες απειλές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα πως δέχθηκαν και οι Ολυμπιακές Επιτροπές της Ουγγαρίας και της Σλοβενίας.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του προς το Ρόιτερς ότι τα απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα φαίνεται πως έχουν σταλεί σε πολλούς.

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρά όλες τις πληροφορίες για θέματα ασφαλείας και είμαστε σε στενή επαφή με της αρμόδιες γερμανικές αρχές», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Κρίστιαν Κλόι.

Στη Ρώμη, η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε πως έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με «τρομοκρατικές απειλές» και «έστειλε το περιεχόμενό του στις αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια».

Η Ουγγρική Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε σήμερα ότι μια επιστολή που απειλούσε τους αθλητές της χώρας με τρομοκρατική επίθεση κατά τους προσεχείς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι αναλύθηκε και θεωρήθηκε μη απειλητική.

Ο διευθυντής διεθνών σχέσεων της Ουγγρικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ζίγκμοντ Νάγκι δήλωσε σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η απειλητική επιστολή εστάλη στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και στη ρωσική οργανωτική επιτροπή, οι οποίες την ανέλυσαν.

«Τόσο η ΔΟΕ όσο και η οργανωτική επιτροπή του Σότσι δήλωσαν επισήμως μετά την ανάλυση της επιστολής ότι αυτή η απειλή δεν είναι πραγματική και ότι αυτό το πρόσωπο στέλνει κάθε είδους μηνύματα σε πολλά μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας», δήλωσε ο Νάγκι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή