Μπερναντέτ Σιράκ: «Αρκετά σκληρή η τύχη της Τριερβελέρ»

Μπερναντέτ Σιράκ: «Αρκετά σκληρή η τύχη της Τριερβελέρ»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αρκετά σκληρή» θεωρεί η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπερναντέτ Σιράκ την τύχη της Βαλερί Τριερβελέρ, η κατάσταση της οποίας δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξή της η οποία μεταδόθηκε από το ραδιοσταθμό Europe 1.

«Ξέρετε, είναι αρκετά σκληρό», δήλωσε η 80χρονη Σιράκ αναφερόμενη στη θέση της προεδρικής συζύγου. «Μου άρεσε (…), αλλά είχα την τύχη να είμαι 18 χρόνια η γυναίκα του δημάρχου του Παρισιού, 4 χρόνια η γυναίκα του πρωθυπουργού, 10 χρόνια η γυναίκα ενός υπουργού…».

Η Μπερναντέτ Σιράκ διευκρίνισε πως έστειλε «λίγες λέξεις» υποστήριξης στην Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία νοσηλεύθηκε επί οκτώ ημέρες μετά το σοκ της αποκάλυψης μιας σχέσης ανάμεσα στον πρόεδρο και μια ηθοποιό και εξακολουθεί να αναρρώνει σε μια προεδρική κατοικία κοντά στα ανάκτορα των Βερσαλλιών.

«Ελπίζω ότι είναι απλώς μια στιγμή κόπωσης», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι της είπε πως «συμμετέχει στη θλίψη της» και πως πιστεύει ότι «είναι βέβαιο πως όλα αυτά θα τακτοποιηθούν πολύ γρήγορα».

Όσο ήταν ένοικος του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, η Μπερναντέτ Σιράκ είχε αναγκαστεί να συμβιβαστεί με την ευρέως διαδεδομένη φήμη του συζύγου της στον τομέα των ερωτικών σχέσεων. Σε ένα βιβλίο-συνομιλία το οποίο κυκλοφόρησε το 2007, ο Ζακ Σιράκ είχε παραδεχθεί πως «δεν απεχθανόταν τις γυναίκες», αλλά επισήμανε πως ήταν υπερβολική η διατύπωση της συζύγου του ότι «με τις γυναίκες, δεν είχε σταματημό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή