Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Κάιρο

Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Κάιρο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε νωρίς σήμερα έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές.

Η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε μαρτυρίες κατοίκων σύμφωνα με τις οποίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίων αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη. Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει το κέντρο της πόλης. Βαθύς κρατήρας τρύπησε το πεζοδρόμιο έξω από το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας, η πρόσοψη του οποίου καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η έκρηξη σημειώνεται την επομένη της επίθεσης στην πόλη Μπένι Σουέιφ, νοτίως του Καΐρου, κατά την οποία πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας αποτελούν συχνά στόχο σειράς επιθέσεων που συγκλονίζουν την Αίγυπτο από τον Ιούλιο, όταν ο στρατός απέπεμψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Τον Δεκέμβριο 16 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον των κεντρικών γραφείων των υπηρεσιών ασφαλείας στη βόρεια πόλη Μανσούρα.

Η μεταβατική κυβέρνηση αποδίδει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, το κόμμα από το οποίο προέρχεται ο Μόρσι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή