Αίγυπτος: Και τρίτη βομβιστική επίθεση στο Κάιρο

Αίγυπτος: Και τρίτη βομβιστική επίθεση στο Κάιρο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίτη σημειώθηκε σήμερα έξω από αστυνομικό τμήμα στην περιφέρεια του Καΐρου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Βομβιστικός μηχανισμός εξερράγη κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην περιφέρεια του Καΐρου, ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, λίγες ώρες μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και μια δεύτερη έκρηξη στην πρωτεύουσα κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Η ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στη γειτονιά Ταλμπέγια στη Γκίζα, μια μεγάλη περιοχή στην περιφέρεια του Καΐρου, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Εξάλλου, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 15 τραυματίστηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε κοντά σε σταθμό του μετρό του Καΐρου, μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση, λίγες μόλις ώρες μετά την πολύνεκρη επίθεση εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Βομβιστικός μηχανισμός μικρής ισχύος εξερράγη κοντά σε σταθμό του μετρό της συνοικίας Ντόκι, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 15, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Στην ιστοσελίδα της, η τηλεόραση αναφέρει ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις αστυνομικοί.

Νωρίτερα στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση κατά του αρχηγείου της αστυνομίας και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή