Ρουμανία: Παραίτηση υπουργού για βραδεία επιχείρηση διάσωσης μετά από πτώση αεροσκάφους

Ρουμανία: Παραίτηση υπουργού για βραδεία επιχείρηση διάσωσης μετά από πτώση αεροσκάφους

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας, Ράντου Στρόε λόγω επιχείρησης διάσωσης μετά από πτώση αεροσκάφους, την οποία επέκριναν πολλοί για υπερβολική βραδύτητα.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώση μικρού αεροσκάφους το απόγευμα της Δευτέρας στα όρη Απουσένι. Στο μικρό αεροσκάφος επέβαιναν ο πιλότος και έξι γιατροί και νοσοκόμοι που θα παραλάμβαναν ζωτικά όργανα για μεταμόσχευση.

Το αεροσκάφος και τους τραυματισμένους επιβαίνοντες εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής. Τα σωστικά συνεργεία έφθασαν στην περιοχή με μεγάλη καθυστέρηση και δύο από τους τραυματίες έχασαν τη ζωή τους, γεγονός που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης. Οι άλλοι πέντε επιβαίνοντες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Τα αίτια του θανάτου του πιλότου, Άτνριαν Γιόβαν ήταν τραυματικό σοκ σε συνδυασμό με υποθερμία και της γιατρού Αουρέλια Ίον από υποθερμία σε συνδυασμό με αναπνευστικές διαταραχές που προκλήθηκαν από το τραύμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, στέλεχος του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος, δήλωσε χθες ότι θα αποδειχθεί πολύ σύντομα ότι ευθύνες για το αεροπορικό δυστύχημα έχουν άλλοι θεσμοί και όχι το υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Επιθεώρηση Έκτακτων Καταστάσεων.

Ο κ. Στρόε είπε ότι η παραίτησή του είναι «φυσιολογική πράξη σε μια δημοκρατική χώρα» και ότι έλαβε την απόφαση για να προστατεύσει την αξιοπρέπεια των πυροσβεστών της Γενικής Επιθεώρησης Εκτάκτων Καταστάσεων που είναι αντιμέτωποι με ψευδείς κατηγορίες.

  

«Είναι ήρωες που έσωσαν και θα συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές μαζί με τους αστυνομικούς. Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις για τις έρευνες, την κατάρτιση του σχεδίου διάσωσης και τον εντοπισμό του αεροσκάφους και των επιζώντων έχουν άλλοι θεσμοί του κράτους και όχι το υπουργείο Εσωτερικών» τόνισε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή