Τζον Κέρι: Θωράκιση του Ισραήλ με υψηλή τεχνολογία

Τζον Κέρι: Θωράκιση του Ισραήλ με υψηλή τεχνολογία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ θα μπορούσε να αυτοπροστατεύεται με οχυρώσεις υψηλής τεχνολογίας, αντί να διατηρεί στρατεύματα στη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο της λύσης των δύο κρατών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Τέτοιου είδους οχυρώσεις στα σύνορα θα παρέχουν προστασία από στρατιωτικές ή τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ με «μία εξελιγμένη τεχνολογία μέσω ενός συνεκτικού προγράμματος αυστηρού ελέγχου» ανέφερε ο Κέρι κατά τη διάρκεια της Συνόδου.

«Κατανοούμε ότι το Ισραήλ πρέπει να είναι ισχυρό για να κάνει ειρήνη, αλλά η ειρήνη επίσης θα κάνει το Ισραήλ ισχυρό» προσέθεσε. Το Ισραήλ απαιτεί στρατεύματά του να παραμείνουν σε θέσεις κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της Ιορδανίας και μετά την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν το ενδεχόμενο αυτό.

(ΑΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή