Ετοιμος να καταθέσει ο γιος του Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ

Ετοιμος να καταθέσει ο γιος του Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ετοιμος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη φέρεται να είναι ο γιος του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ, υπό την υποψία εμπλοκής του σε σκάνδαλο διαφθοράς, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου Αχμέτ Οζέλ στο τουρκικό πρακτορείο Αναντολού. Ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι ο Μπιλάλ Ερντογάν δεν έχει κληθεί ακόμη.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν αναγκάστηκε τον περασμένο μήνα να αντικαταστήσει τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησής του, οι οποίοι είχαν αναμειχθεί σε σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκιών, ενώ προχώρησε άμεσα στη μετακίνηση ή απόλυση αστυνομικών και μελών του δικαστικού σώματος που συμμετείχαν στη σχετική έρευνα. Πολλοί έχουν ισχυρισθεί ότι ήταν μια κίνηση για να αποφευχθεί η ανάκριση του γιου του, αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ διέψευσε την ύπαρξη εντάλματος σύλληψης κατά του Μπιλάλ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως η έρευνα περί διαφθοράς στοχοποιεί τον ίδιο μέσω του γιου του, ο οποίος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης για την εκπαίδευση των νέων, και τόνισε ότι θα «αποκλήρωνε τα παιδιά του» εάν ποτέ αναμειγνύονταν σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Σε άλλες εξελίξεις, το «πάγωμα» του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε η τουρκική κυβέρνηση. Ο Ερντογάν, όμως, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο δεν επρόκειτο να αποσυρθεί σε καμία περίπτωση εξ ολοκλήρου εκτός από ορισμένα άρθρα, τα οποία είναι έτοιμος να καταθέσει για επανεξέταση. Η αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, από την πλευρά της, σχολίασε ότι η αναστολή του νομοσχεδίου ήταν η «σωστή απόφαση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή