Ουκρανία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το υπουργείο Ενέργειας

Ουκρανία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το υπουργείο Ενέργειας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 100 αντικυβερνητικοί ουκρανοί διαδηλωτές επιχείρησαν σήμερα να καταλάβουν το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Ενέργειας στο κέντρο του Κιέβου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Εντουαρντ Σταβίτσκι.

"Εγινε απόπειρα κατάληψης του κτιρίου. Περίπου 100 ένοπλοι διαδηλωτές εισέβαλαν (στο κτίριο). Τους συνάντησα και τους είπα ότι αν δεν εγκατέλειπαν ειρηνικά το κτίριο τότε θα κατέρρεε ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο υπουργός.

Ο ίδιος είπε ότι οι διαδηλωτές εγκατέλειψαν το κτίριο, αλλά όπως ενημερώθηκε παρέμειναν έξω από αυτό και εμποδίζουν την είσοδο. "Αυτό που συμβαίνει είναι μία ευθεία απειλή προς ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας", είπε ο Σταβίτσκι.

Yπέκυψε στα τραύματά του ένας διαδηλωτής

Νωρίτερα σήμερα, ο ουκρανός μεγιστάνας Ρινάτ Αχμέτοφ–ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα και υποστηρικτής του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς–χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την προσφυγή στη βία και δήλωσε ότι η μοναδική λύση για την έξοδο από την κρίση είναι οι διαπραγματεύσεις.

Ενας άνδρας που είχε τραυματιστεί την Τετάρτη στα βίαια επεισόδια ανάμεσα στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και την αστυνομία στο κέντρο του Κιέβου, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, έγινε γνωστό από ιατρική πηγή.

Οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για δύο νεκρούς από τις βίαιες συγκρούσεις, ενώ η αντιπολίτευση για πέντε.

Το Ουκρανικό Εθνικιστικό Κίνημα Svoboda ανέφερε ότι ο νεκρός είναι ο 45χρονος Ρομάν Σενίκ, ο οποίος τραυματίστηκε την Τετάρτη στην επιχείρηση της αστυνομίας κατά των συγκεντρωμένων διαδηλωτών στην οδό Γκρουτσέφσκι στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή