Πρόσκληση του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου στη Μέρκελ να ηγηθεί επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για την Ελλάδα

Πρόσκληση του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου στη Μέρκελ να ηγηθεί επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για την Ελλάδα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ηγηθεί επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για την Ελλάδα καλεί την kαγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW), με επιστολή του προς την Καγκελαρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος του DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, αναφερόμενος στην προγραμματική συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Σύνδεσμος ευχαρίστησε την Καγκελάριο «για τη δέσμευση της κυβέρνησής της να στηρίξει και να συνδράμει ενεργά την Ελλάδα και να τη βοηθήσει με συγκεκριμένα προγράμματα να βγει όσον το δυνατόν γρηγορότερα και όσο γίνεται πιο ανώδυνα από την κρίση».

Όπως επισημαίνει ο κ. Κοτσαμπόπουλος, «για πρώτη φορά σε συμφωνία κυβέρνησης συνασπισμού, οι εταίροι δεσμεύονται πολιτικά υπέρ της Ελλάδος» και συνεχίζει κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της Γερμανο-Ελληνικής Συνέλευσης «της οποίας προΐσταται ο γνωστός πλέον πανελλαδικά Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ και για την ανάληψη πρωτοβουλίας για την ίδρυση γερμανοελληνικού φορέα για την νεολαία στα πρότυπα του ήδη από πενηντακονταετίας υπάρχοντος γερμανογαλλικού, όπως ο DHW επανειλημμένως ζητούσε από το 2011».

«Ως γερμανοελληνικός σύνδεσμος έχουμε χρέος να αναγνωρίσουμε αυτές τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Μέρκελ και να υπενθυμίσουμε ότι η ευημερούσα γερμανική επιχειρηματικότητα έχει και αυτή υποχρέωση να δείξει ανάλογη αλληλεγγύη απέναντι στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Έτσι, εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας της γερμανοελληνικής επιχειρηματικότητας στην Γερμανία, μαζί με τις ευχαριστίες μας, καλούμε συγχρόνως με την επιστολή μας την Καγκελάριο να αναλάβει υπό την αιγίδα της πρωτοβουλία, καλώντας στην Καγκελαρία σε κοινή σύσκεψη όλους τους φορείς της γερμανικής επιχειρηματικότητας – επιμελητήρια, συνδέσμους, τράπεζες, αναπτυξιακές εταιρείες», καταλήγει ο αντιπρόεδρος του DHW.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή