Συρία: Μαίνονται οι μάχες στη Δαμασκό, ένας έφηβος νεκρός στο Χαλέπι

Συρία: Μαίνονται οι μάχες στη Δαμασκό, ένας έφηβος νεκρός στο Χαλέπι

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχες συνέχισαν να μαίνονται σήμερα σε πολλές συνοικίες της Δαμασκού, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ οι αντιπροσωπείες της κυβέρνησης και του καθεστώτος συνέχιζαν τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη.

«Σφοδρές μάχες ανάμεσα στους αντάρτες και στις δυνάμεις του καθεστώτος μαίνονται στην Τζομπάρ (στα ανατολικά της Δαμασκού) και στον τομέα του Πορτ Σαΐντ στην Κάνταμ (στα νότια της πρωτεύουσας)», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η βία συνεχίζεται επίσης στο Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου ένας έφηβος 15 ετών σκοτώθηκε από τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή του στρατού σήμερα, σύμφωνα με πολλές πηγές που επικαλέστηκε η ίδια ΜΚΟ, η οποία βασίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών σε όλη τη χώρα.

Χθες Σάββατο 18 άνθρωποι—ανάμεσά τους και έξι παιδιά—σκοτώθηκαν σε επιδρομή στη συνοικία Σαλίχιν, που ελέγχεται από τους αντάρτες, στην ίδια πόλη όπου η πολεμική αεροπορία έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών από την 15η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στην Δαμασκό, ένας όλμος που εβλήθη πιθανόν από τους αντάρτες έπληξε τη συνοικία Κάσαα, στο κέντρο της πόλης, ανέφερε η ΜΚΟ. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή.

Η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε επίσης την πόλη Ντούμα, η οποία ελέγχεται από αντάρτες, στα βορειοανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων Γιάρμουκ, στα νότια της Δαμασκού, «ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν πεθάνει από τον Ιούνιο λόγω της έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων έφτασε τους 75, περιλαμβανομένων 24 γυναικών και τεσσάρων παιδιών», κατά την ίδια ΜΚΟ, που είχε κάνει λόγο την Παρασκευή για 63 νεκρούς στον καταυλισμό που τελεί υπό πολιορκία. Έξι άνθρωποι εξέπνευσαν την Κυριακή, όπως διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Πάνω από 130.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία τα σχεδόν τρία χρόνια που διαρκεί ο εμφύλιος πόλεμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή