Δήμαρχος Σότσι: «Δεν έχουμε ομοφυλόφιλους στην πόλη μας»

Δήμαρχος Σότσι: «Δεν έχουμε ομοφυλόφιλους στην πόλη μας»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευπρόσδεκτοι παρά το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αποδεκτή στην περιοχή αυτή του Καυκάσου, θα είναι οι ομοφυλόφιλοι που θα επισκεφτούν το Σότσι στη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με την προϋπόθεση όμως ότι θα σεβαστούν τους ρωσικούς νόμους.

Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στο πρόγραμμα του BBC Panorama, οι οποίες θα μεταδοθούν σήμερα, ο δήμαρχος Ανατόλι Παχόμοφ: «Λέμε ότι είναι δικό τους θέμα, είναι δική τους η ζωή. Όμως, αυτό δεν είναι αποδεκτό στον Καύκασο όπου ζούμε εμείς. Δεν έχουμε ομοφυλόφιλους στην πόλη μας».

Ο Παχόμοφ τόνισε ωστόσο ότι οι ομοφυλόφιλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι αρχίζουν στις 7 Φεβρουαρίου.

«Η φιλοξενία μας θα επεκταθεί σε όλους όσοι σέβονται τους ρωσικούς νόμους και δεν επιβάλλουν τις συνήθειές τους σε άλλους», υπογράμμισε.

Στο Σότσι υπάρχουν ορισμένα γκέι κλαμπ, αλλά σύμφωνα με μέλη της κοινότητας των ομοφυλόφιλων και των αμφιφυλόφιλων της πόλης, το φαινόμενο βαίνει φθίνον.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή