Εκλάπη φιάλη με το αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου

Εκλάπη φιάλη με το αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ιερό κειμήλιο, μια φιάλη με αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, εκλάπη το περασμένο σαββατοκύριακο, στην Ιταλία.

Η φιάλη φυλασσόταν στη μικρή εκκλησία Σαν Πιέτρο ντέλα Ιένκα, στην ορεινή περιοχή Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, όπου ο πάπας που απεβίωσε το 2005, συνήθιζε να περνάει τις χειμερινές διακοπές του. Η ιταλική αστυνομία χρησιμοποιεί για τις έρευνές της και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μόνο τρεις φιάλες με το αίμα του Πολωνού ποντίφικα.

Η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» παράλληλα προσθέτει πως υπάρχουν υποψίες ότι η κλοπή της φιάλης μπορεί να συνδέεται με ομάδες σατανιστών και με τελετές τους.

Παράλληλα με τη γυάλινη φιάλη, από την εκκλησία του Σαν Πιέτρο ντέλλα Ιένκα εκλάπη και ένας σιδερένιος σταυρός.

Ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος και ο Ιταλός πάπας Ιωάννης ο 23ος, θα ανακηρυχθούν άγιοι σε τελετή στο Βατικανό τον Απρίλιο, όπου αναμένεται να συρρεύσουν εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή