Πολωνία: 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος

Πολωνία: 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο στη διάρκεια του τελευταίου σαββατοκύριακου στην Πολωνία, όπου οι θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές έπεσαν γύρω στους 20 βαθμούς υπό το μηδέν, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας τα οποία επικαλείται σήμερα ένα κυβερνητικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων.

«Στη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών δεκαεπτά άνθρωποι υπέκυψαν από υποθερμία και 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ημερών», δήλωσε μια εκπρόσωπος του κέντρου, η Μποζένα Βισότσκα.

Οι αριθμοί αυτοί ανεβάζουν στους 52 τον απολογισμό των θυμάτων που έχουν καταγραφεί από την 1η Νοεμβρίου, διευκρίνισε.

Τον φετινό χειμώνα, το κρύο ήρθε πολύ αργά αλλά ξαφνικά στην Πολωνία, όπου μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα ήπιες για την εποχή.

Το κύμα του μεγάλου ψύχους ήρθε πριν από πέντε ημέρες. Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην ανατολική Πολωνία, ιδιαίτερα στη Βλοντάβα, όπου τη νύχτα του Σαββάτου έπεσαν στους -22 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του πολωνικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου.

Τον περασμένο χειμώνα, περίπου 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία στη χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι άστεγοι και συχνά βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή